Kældertrappe

Kældertrapper

Om du søger en trappe til kælderen i rækkehuset, parcelhuset eller på virksomhedsadressen, har vi helt sikkert en løsning, som kan bruges. Se dig omkring blandt vores standardtrapper eller kontakt vores kundeservice for information om kældertrapper på specialmål. Har vi ikke løsningen til dit projekt, finder vi den helt sikkert hos en af vores dygtige samarbejdspartnere.

 
Henter data...

Varer 1-20 af 35

Sorter faldende
Side
pr. side

Kældertrappe købeguide

Sådan vælger du den rigtige kældertrappe

Før du svinger dankortet og køber din nye kældertrappe, er der en række ting, du bør overveje. Herunder har vi listet en række punkter, som du bør tage stilling til, inden du køber og installerer din nye trappe. Selvom din kælder "bare" er til opbevaring, er det f.eks. en god ide at overveje gelændertype, trindybde og overflade, kan pladsen under trappen udnyttes, hvor stejl må/kan trappen være m.m.

Trappens bredde

Skal du bære store, tunge sager op og ned ad trappen, er det vigtigt med en god bred trappe, hvor du har plads til at gå med godt spredte ben og holde balancen. Skal du kunne gå forbi en anden person, som går modsatte vej af dig, er bredden også et afgørende punkt at tage stilling til.

Kældertrappens hældning

Ligesom trappens bredde, er det vigtigt at overveje og måle op hvor stejl trappen kan og må være. Skal der balanceres med tunge ting, må trappen helst ikke være for stejl. har du ikke meget plads at gøre med, kan en trappe med kotelettrin måske være en løsning.

Gelænder eller håndliste?

Enhver trappe bør have enten et fastmonteret gelænder eller en håndliste langs sig. Om trappen skal bruge i firmaet, foreningen eller privaten, bør sikkerheden være helt i top. Flere af vores trapper fås med gelænder i begge sider - og passer det ikke ind, er der også rig mulighed for at tilkøbe håndlister til montering på væggen.

Materialevalg

Mange tror, at materialevalg blot er et spørgsmål om look og kosmetik, og at det blot handler om at finde en trappe, som passer til trægulvet i stueplan mv. Afhængigt af hvilke type kælder, du har, kan det dog også være en god ide at overveje materialet af din trappe. Enkelte træsorter tåler f.eks. bedre vand og fugt end andre - og ved du allerede på forhånd, at trappen vil stå under vand ved hårdt vejr, kunne en løsning af stål måske være noget.

Husk bygningsreglementet

Afhængigt af husets alder og måden, det er opført på, kan der være punkter i bygningsreglementet, som foreskriver en bestemt trappetype, -hældning, -trindybde m.m. Er du i tvivl, bør du kontakte rette myndighedsperson i din kommune herom.