Stillads

Stilladser

Hos Stigefabrikken.dk ApS finder du et bredt udvalg af stilladsløsninger til industri, byggeri og/eller hjemmebrug. Vi tilbyder facadestilladser, foldestilladser, murerstilladser, rullestilladser, hobbystilladser og mange andre typer stilladser. Ligeledes leverer vi tilbehør og reservedele til stilladser fra de mærker, vi fører. Har du spørgsmål eller særlige ønsker og behov, sidder vores kundeservice klar til at besvare dine spørgsmål om stillads og tage imod din bestilling på telefon 78 71 31 31 eller e-mail info@stigefabrikken.dk.

 
Henter data...
 
 

Stilladser, tilbud

Oftest stillede spørgsmål

Hvor højt må et rullestillads være?

For et rullestillads gælder det, at afstanden mellem to platforme maksimalt må være 4,0 meter. Den første platform må dog være placeret maks. 4,4 meter over stilladsets underlag. Et godt råd er at læse producentens og leverandørens opstillingsvejledning for det stillads, du skal bruge. Læs mere om reglerne for brug af stillads.

Hvornår skal man bruge stillads?

Hvis du skal bruge begge hænder til arbejdet eller du har brug for at arbejde længere tid i højden på et stabilt underlag, kan det være en stor fordel at bruge stillads. På byggepladser gælder særlige regler, hvor vi eller Arbejdstilsynet kan hjælpe med en konkret vurdering. Læs mere om reglerne for brug af stillads. Se også vores brede udvalg af stilladser.

Hvad koster et stillads?

Du kan få dit eget hobby stillads for lige omkring 1.000 kr. Men du kan naturligvis også købe eller leje professionelle facadestilladser, rullestilladser, skorstensstilladser og meget andet i mange forskellige prisklasser. Få et overblik over priserne på de forskellige typer af stilladser.

Hvilke stillads-typer kan jeg købe?

Stigefabrikken sælger alle slags stilladser, herunder facadestilladser, foldestilladser, hobbystilladser, rullestilladser og skorstensstilladser. Find endnu flere stilladstyper her.

Før du køber et stillads

Sommetider er en stige bare ikke nok, når man skal arbejde i højden over længere tid - og har behov for et fast og stabilt underlag at stå på. Den stabilitet, som et stillads giver, føles langt mere sikker i forhold til den stabilitet, en stige tilbyder. Mange gange kan du bruge kombi- og multistige, hvis du har småjobs rundt omkring i hus og have; men har du brug for at nå højere end til tagrenden, er du nødt til at gøre brug af stabilt udstyr som f.eks. et stillads for optimal sikkerhed.

På byggepladser er der regler for, hvornår en stige ikke længere er nok, og man i stedet skal bruge et stillads. Er man i tvivl om, hvorvidt der er brug for et stillads, kan vi eller arbejdstilsynet hjælpe med en konkret vurdering. Stilladset, du vælger, bør naturligvis vælges ud fra dine behov for sikkerhed, pålidelighed og den konkrete arbejdsopgave, det skal bruges til. Der kan f.eks. være forskel på, om du skal bruge et alu stillads, et stålstillads el.lign.

Læs instruktionen eller spørg os

Selvom et stillads er let at stille op og benytte, kan der ske skader, hvis ikke man er opmærksom og forsigtig. Det synes let at stå og arbejde på platformen, men rækker man ud eller op for at nå noget, kan man hurtigt få overbalance og falde ned. Har dit stillads flere platforme og mellemstykker, er det vigtigt, at du benytter hånd- og knælister, ligesom der selvfølgelig bør være stiger mellem platformene for optimal sikkerhed.

Stilladset skal altid placeres på et fast og stabilt underlag. Jorden/underlaget skal være tør og fri for snavs eller andre hindringer, der kan hæmme stabiliteten af udstyret. Skal stilladset stå udenfor, hvor jorden ikke er fast, bør du overveje at vælge et stillads med justerbare ben. Disse vil holde tårnet stabilt på ujævnt underlag, og du vil kunne justere hvert ben til at passe til overfladen, det står på.

For optimal sikkerhed, bør du selvfølgelig altid læse instruktionen, som følger med dit stillads og/eller spørge os eller vores leverandører til råds. Vil du være sikker på at dit nye stillads lever op til gældende krav og regler for stilladser til brug til lige netop dit formål, hjælper vi dig gerne med at finde den helt rigtige løsning, om du søger et indendørs stillads, et industristillads eller en helt tredje stilladstype.

Stilladstyper

Er du ikke bekendt med de forskellige stilladstyper, kan det være svært at finde hoved og hale i det store udvalg - og vide, hvad man skal lede efter. Herunder finder du et kort overblik over de typer stilladser, vi fører:

Facadestillads

Facadestilladser er den type stillads, du oftest ser i gadebilledet på større byggeprojekter. Stilladserne benyttes, som navnet antyder, ved facaderenoveringer, udskiftning af vinduer, ved maling af vinduesrammer o.lign. Facadestilladserne fås i mange varianter - og sammensættes som regel i specialløsninger ud fra kundens specifikke ønsker. Er typisk et stålstillads og vejer således godt til. Kan også bruges som malerstillads og murerstillads.

Foldestillads

Foldestilladserne er fleksible, mobile løsninger, som egner sig særligt godt til de, som benytter stilladserne på flere forskellige lokationer. Denne type stillads er mobilt og tilpasningsdygtigt og nemt at opstille og tage ned. Transport af et foldestillads går også let, eftersom her er tale om et alu stillads. Læs mere om vores foldestilladser via linket herover.

Hobbystillads

I kategorien hobbystilladser har vi lagt en række af vores mest solgte stilladser til gør-det-selv og hobbybrug. Her er tale om stillads af god kvalitet - og som er let at komme omkring med. Stilladserne i denne kategori bør som udgangspunkt ikke benyttes af håndværkere, som benytter deres stillads dagligt.

Rullestillads

Igen afslører navnet det meste: Rullestilladser er stilladsløsninger, som er monteret med hjul for neden, så de er mobile og lette at flytte rundt på. De fleste rullestilladser er foldestilladser, som vi monterer hjul under. Læs mere om vores rullestilladser her.

Skorstensstillads

Et stillads til skorsten henvender sig til de faggrupper, der måtte have arbejde at udføre i og omkring skorstenen. Især malere og murere synes at have glæde af skorstensstilladset, som giver dig ekstra sikkerhed ved arbejde omkring skorstens ift. tagtrin og mindre platformsløsninger. Læs mere om vores skorstensstilladser her.

Mærker

Der findes mange spillere på stilladsmarkedet og alt efter dit behov er der en løsning til dig. Men det kan selvfølgelig ofte være svært at vide om man skal vælge den ene eller den anden leverandør. Dette kan være en usikkerhed om funktionalitet, men også omkring hvilke regler der er gældende. På Arbejdstilsynets hjemmeside kan du finde en guide, hvor deres anvisninger om stilladsbrug er beskrevet.

Da mange stilladser ligner hinanden, på tværs af brands, kan man ofte tro at man fint kan samle et stillads med dele fra forskellige leverandører. Det er muligt man har succes med at opstille stilladset, men det er vigtigt at vide at garanti og godkendelser kan bortfalde hvis man har blandet stilladsdæk o.lign. på kryds og tværs af de forskellige stilladsmærker.

Hos Stigefabrikken.dk ApS fører vi stilladser fra bl.a. Jumbo, Zarges, Altrex, Custers, Wibe m.fl. Tilsammen, har vi Danmarks største udvalg af stilladser.

Materialer

De fleste stilladser er lavet i stål eller aluminium. Aluminium stilladser er typisk mere populære end stål på grund af den robuste konstruktion kombineret med den lette vægt og funktion funktion. De fleste gør det selv-brugere vælger aluminiumstilladset, fordi opsætning og håndtering er let, og fordi alu-stilladset kan tåle mange timers udendørs arbejde.

En alu stillads ruster ikke, og det kan modstå de fleste vejrforhold. Men planlægger du at bruge det i regnvejr, skal du sørge for at det er skridsikret. Aluminium bliver glat, når det bliver vådt, og det vil derfor blive farligt, når du bevæger dig rundt på det.

Stillads eller stige?

Udskiftning af gamle gavlbrædder, installation af nye luftanlæg, eller selv simpelt malerarbejde kræver, at du kan komme op i højden. Er du i tvivl om, hvilken løsning, du har brug for, følger her et par ting, du kan tage med i overvejelserne omkring valg af stige eller stillads.

Som hovedregel er det balancen, du skal have in mente, når du vælger, om du vil bruge et stillads eller en stige, når arbejdsopgaven skal udføres: En stige kan give dig et hurtigt ryk opad, men vil ikke give meget plads til værktøj og andre ting, du har brug for, mens du arbejder. Ligeledes kan det være svært at have føling og balance med arbejdet, hvis ikke du har en platform at stå på. Et tredje alternativ, du måske ikke havde tænkt på, er vores arbejdsplatforme.

Køb eller leje af stillads?

At købe et stillads har naturligvis en pris og kan meget hurtigt blive en stor udskrivning for en lille virksomhed. Derfor kan det være fristende at undersøge lejemarkedet - og i sidste ende betale dagsprisen for leje af et stillads. Her er det dog vigtigt at være realistisk omkring opgavens varighed, da overtid hurtigt kan komme til at sprænge budgettet.

En god måde at finde ud af, hvornår det bedst kan betale sig at købe frem for at leje, er ved at opstille et regneark, som viser, hvornår et købt stillads vil tjene sig hjem. Ved for sen aflevering hos udlejningsfirmaet pålægges der ofte gebyrer - disse kan være svære at tage højde for, da der helst ikke skulle komme nogle. Her har du nok selv en fornemmelse af, hvor tit opgaverne skrider en smule samt hvor mange gange og i hvilke situationer, du vil kunne komme ud for at skulle betale lidt ekstra.

Hold dig til standarderne

Med mindre du eller din virksomhed har helt særlige krav til en stilladsløsning, anbefaler vi som regel, at man holder sig til standarderne. En stor del af vores stilladser kan udbygges og tilpasses inden for visse standarder - og vil kunne dække 90% af vores kunders behov. Kun i yderst sjældne tilfælde kan det betale sig at fremstille specialløsninger.