Wienerstiger

Wienerstiger

Wienerstigen består af to enkeltstiger, som er hængslet symmetrisk i toppunktet og danner et A i udfoldet tilstand. Enkelte modeller kan skilles ad, så du kan benytte de to enkeltstiger for sig. Wienerstiger benyttes af private såvel som af en lang række institutioner som skoler og børnehaver, samt af professionelle håndværkere af enhver art landet over. Alle vores wienerstiger er sikkerhedsgodkendt og cerificerede efter den europæiske standard EN-131

 
Henter data...

Varer 1-20 af 32

Sorter faldende
Side
pr. side

Relaterede kategorier

Wienerstige købeguide

En wienerstige er især populær, fordi den er fritstående og kan benyttes fra begge sider til forskel fra mange trappestiger, som kun kan bestiges fra den ene side. Modsat enkelt- og skydestiger kan du altså opstille wienerstigen midt i et rum, uden nogen form for støtte. Denne type stige kaldes også for en fritstående stige.

Oftest stillede spørgsmål om Wienerstiger

Hvor høj skal en wienerstige være?

Hvor høj en wienerstige skal være, afhænger i høj grad af opgaven(rne), du skal bruge den til. En ting, du dog altid skal huske når du køber wienerstige, er at du af sikkerhedshensyn aldrig må træde op på de øverste trin. Herved vil dit tyngdepunkt komme for højt op, og du vil have let ved at miste balancen.En god måde at finde ud af, hvor høj din wienerstige skal være, er ved at holde en tommestok op mod loftet. Afstanden fra din strakte arm til loftet, eller genstanden du skal nå, er afstanden der skal være fra gulv til trinnet, du skal stå på.

Hvad koster en wienerstige?

Ligesom de øvrige stigetyper i butikken, fås wienerstiger i mange forskellige prisklasser. Priserne for en lille wienerstige til let brug starter ved cirka 500 DKK for en massiv træstige og fortsætter hele vejen op til 19.000 DKK+ for de helt store wienerstiger af glasfiber. Uanset budget, skulle der altså være god mulighed for at finde en stige, som passer.

Hvilke regler gælder for en Wienerstige?

En Wienerstige er en fritstående og flytbar stige, og her gælder et eget regelsæt. Læs mere om regler og gode råd her.

Fordele og ulemper ved wienerstigen

Wienerstigen egner sig bedre til nogle opgaver end til andre. Herunder har vi samlet de fordele og ulemper, der kan være ved at købe en wienerstige frem for andre stigetyper:

Fordele ved wienerstigen

  • Fritstående - en wienerstige behøver ikke stå op ad en væg.
  • Stabil - vinklen på A-formen gør wienerstigen stabil at stå på.
  • Skridsikker - alle vores wienerstiger er udstyret med skridsikre trin.
  • Sammenfoldelig - en wienerstige kan være et praktisk alternativ til arbejdsplatforme og mindre stilladsløsninger.

Ulemper ved wienerstiger

Begrænset højde - wienerstiger fås ikke ligeså høje som klatrestiger.
Vægt - en wienerstige består af to enkeltstiger og vejer således væsentligt mere end de fleste ander stiger i tilsvarende højder.
Volumen - en sammenklappet wienerstige fylder ligeledes mere end tilsvarende klatrestiger.

Anvendelse

På Stigefabrikken.dk sælger vi kvalitetsstiger, som fortjener at blive brugt, og især wienerstigerne har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Herunder har vi listet en række af de opgaver, man typisk vil kunne bruge en wienerstige til.

Malerstige?

En fritstående stige er ofte et godt valg, når der skal bruges en malerstige indendørs såvel som udendørs. Den kan flyttes frit rundt i rummet, under udhæng, i carporten el.lign., føles stabil at stå på, og så er den let at flytte rundt på.

Ofte ses wienerstiger af træ, stående i depotrum med malingklatter på vangerne – noget, som man bør undgå på stiger, uanset om de er lavet i træ, alu eller glasfiber. En stige, uanset type, bør altid holdes helt ren af hensyn til sikkerheden. Er din stige smurt ind i maling eller andet snavs, risikerer du foruden brugerens sikkerhed, at Arbejdstilsynet dumper stigen.

Køkkenstige

Wienerstigen står rundt om i mange hjem som en slags all-round-stige. Skal pæren i en lampe skiftes, vinen på øverste hylde nås eller spindelvævet i hjørnet pilles ned, er en wienerstige det helt rigtige valg.

Wienerstiger fås til ganske fornuftige priser, og skal din stige bruges til lidt af hvert - er denne type stige et godt valg. Foruden at være anvendelig i mange forskellige situationer, er den let at anvende; herunder klappe ud, stille op og klappe sammen. Wienerstiger til brug i hjemmet er som regel ikke længere, end at de let kan gemmes væk under sengen eller i et skab. Derfor kalder mange wienerstigen for en køkkenstige.

Til pynt

Vi ser af og til, at nogle køber en wienerstige som pyntegenstand til hjemmet. Især vores ubehandlede wienerstiger af træ er populære til at dekorere hjemmet.

På vores Facebookside har vi flere gange delt inspiration til indretning med stiger. Mange gange er der benyttet wienerstiger, da lige netop denne type stige egner sig godt til mange praktiske formål. En wienerstige kan f.eks. bruges som sko- og bogreol, tøjstativ eller som badeværelsesmøbel (håndklædeholder).

Før du bruger en wienerstige

En wienerstige kræver, som alle andre stiger, et fladt, stabilt underlag at stå på. Hvis ikke der på stedet du ønsker at arbejde, findes et jævnt underlag du kan stille stigen på, bør du ikke benytte stigen. Yderligere skal der være plads nok til at wienerstigen kan klappes helt ud. Benyt aldrig din wienerstige på steder, hvor den ikke kan klappes ud.

Træd aldrig op på de øverste trin på en wienerstige. Dels vil dit tyngdepunkt være for højt, og du vil have svært ved at holde balancen, dels er stigens tyngdepunkt ligeledes for højt, og den risikerer at vælte ved ubalance. Forsøg ikke at bære noget, mens du klatrer på stigen.

En wienerstige bør aldrig stilles på glatte eller våde overflader, med mindre at egnede midler til at forhindre udskridning benyttes; for eksempel skridsikre stigesko. Yderligere bør en wienerstige aldrig stilles på andre objekter, såsom kasser, trappetrin, stilladser eller andre ustabile og ujævne underlag. Til sådanne formål anbefaler vi en stige fra vores udvalg justerbare trappestiger.

Materialer

Wienerstiger af træ er de mest eftertragtede blandt private gør-det-selv folk, mens glasfiberstigerne oftest købes af elektrikere og andre slags håndværkere, som ind imellem arbejder med eller omkring strømkilder. For at undgå udskridning af vangerne anbringer man oftest en stålkæde eller en rem af kraftig tekstil, ca. en tredjedel oppe af vangerne.

Er du i tvivl om hvilket materiale din wienerstige skal være lavet af, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og vejledning.

Hvad koster en wienerstige?

Ligesom de øvrige stigetyper i butikken, fås wienerstiger i mange forskellige prisklasser. Priserne for en lille wienerstige til let brug starter ved cirka 500 DKK for en massiv træstige og fortsætter hele vejen op til 19.000 DKK+ for de helt store wienerstiger af glasfiber. Uanset budget, skulle der altså være god mulighed for at finde en stige, som passer.