Trappstiger

Trappestiger

Om du søger en trappestige til hjemmet eller til byggepladsen, har vi helt sikkert en løsning, der vil passe. Trappestigerne har en platform i toppen af stigen, som gør det sikkert og stabilt at arbejde i højderne - og kan let klappes sammen, når de skal flyttes rundt på gulvet eller byggepladsen. Størrelsen på trinene på vores trappestiger kan variere, hvorfor du altid bør læse produktteksten og evt. orientere dig i størrelsestabellen under de enkelte produkter.

Trappestiger

  1. Trappestigen Hindevadgaard
    2.475,00 kr- 2.995,00 kr
Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

33 varer

pr. side

Trappestige købeguide

Mange ser trappestigen som et godt, solidt alternativ til wienerstiger pga. dens platform øverst på stigen. Benytter man værktøj fra toppen af sin stige, giver platformen på en trappestige en helt anden stabilitet end de øvrige stiger på siden. Og netop på grund af trappestigens platform, hvorpå arbejdsredskaber kan lægges, er trappestigen også et godt alternativ til en malerstige.

Hvor høj skal en trappestige være?

Højden på din trappestige afhænger selvfølgelig af hvilket formål stigen skal tjene og hvilke opgaver den skal bruges til. Den mest almindelige trappestige har et gelænder, hvilket gør at du uden at sætte liv og lemmer på spil, godt kan træde op på trappestigens sidste trin, men har du kig på en trappestige uden gelænder anbefales det aldrig, at gå op på stigens sidste trin, af sikkerhedsmæssige årsager.

En god måde at finde ud af, hvor høj din trappestige skal være, er ved at holde en tommestok op mod loftet. Afstanden fra din strakte arm til loftet, eller genstanden du skal nå, er afstanden der skal være fra gulv til trinnet, du skal stå på.

Fordele og ulemper ved trappestiger

En trappestige har sine klare fordele ved sin gode stabilitet. Bl.a. dens platform som man kan bruge til værktøj, malerbøtter m.m. og dens bøjle i toppen der giver ekstra sikkerhed når man skal op på stigens øverste trin.

Fordele ved en trappestige

  • Fritstående - så du ikke behøver andet end et jævnt underlag.
  • Stabilitet - A-formen og platformen i toppen gør den stabil at arbejde på.
  • Skridsikring - vores trappestiger har alle gode skridsikre trin.
  • Sammenfoldelig - En trappestige er let at folde sammen, sammenlignet med alternativer som stilladser og arbejdsplatforme.

Ulemper ved en trappestige

  • Mindre fleksibel - stigens højde kan ikke tilpasses og fås ikke ligeså høje som klatrestiger.
  • Fylder mere - en trappestige optager væsentligt mere plads, i forhold til dens højde.
  • Transport - trappestiger, især de meget høje, kan være svære at transportere, end andre stiger i tilsvarende højder.

Anvendelse

Trappestige

Trappestigen er en meget udbredt stigetype som kan bruges til et væld af forskellige arbejdsopgaver, hvorfor den også ofte ses som den mest populære stige til hjemmet. Herunder finder du en liste med et par af de hyppigste anvendelsesområder som du vil kunne bruge din trappestige til.

Malerstige

Til de fleste maleropgaver, især når der skal males vægge og loft, er en fritstående stige det helt rigtige valg. Stigen vil give den helt rigtige stabilitet og med sin platform giver den også mulighed for at lægge redskaberne fra sig, imens man står på stigen. Trappestiger er også nemme at flytte rundt på imens man arbejder, så man kan arbejde frit rundt.

Det er da også derfor man ofte finder trappestiger, såvel som wienerstiger, der har malerpletter og andet snavs på sine vanger. Og selvom det kan se lidt charmerende ud, så er det noget man i høj grad bør undgå, og vedligeholdelse samt rengøring af stigen bør ikke forsømmes. Det kan i værste tilfælde nedsætte sikkerheden på stigen, og der vil også være risiko for, at Arbejdstilsynet vil bede dig smide stigen væk.

All-rounderen

Der er en grund til, at trappestigen ofte bruges som hjemmets eneste stige. Den er stabil, nem at flytte rundt på, og kan bruges til mange forskellige arbejdsopgaver. Trappestigen er derfor en super god “all-round”-løsning som passer perfekt, hvad end der skal males, udskiftes pærer i loftet, nås ting og sager på øverste hylde eller gøres rent steder hvor du ikke kan nå op uden en stige.

Trappestigen kan købes i mange forskellige prisklasser, og man kan sagtens finde stiger af denne type til relativt få penge. Derfor er denne stigetype også et rigtig godt valg, hvis det bare er en stige der skal hives frem i ny og næ. Derudover kan trappestigerne selvfølgelig foldes sammen, så de let kan lægges i et skab eller måske under sengen.

Designerstiger

En trappestige behøver ikke være en aluminiumsstige, der står og samler støv i bryggerset, garagen eller under sengen. I trappestige kategorien finder du også stiger hvor der er lagt fokus på design til hjemmet. Skal din trappestige ikke bruges til de mest krævende opgaver, og måske heller ikke særligt ofte, så kan vi tilbyde flere stiger hvor sikkerhed og designet er vægtet lige højt.

Vi tilbyder bl.a. Hindevadgaards flotte trappestiger, som fås i flere farver og kan indgå som et flot design element i stuen, køkkenet eller måske i sommerhuset. 

Før du bruger en trappestige

En trappestige skal ligesom de fleste andre stiger, have et solidt, fladt underlag at stå på. Uden et stabilt underlag, er sikkerheden simpelthen ikke i top, og så burde du ikke benytte stigen. På steder med ujævnt underlag foreslås det derfor at man lægger en andet form for underlag, så man ikke går på kompromis med sikkerheden. En trappestige skal derudover altid være slået helt ud, før man stiger op på den, da der ellers kan være fare for, at stigen klapper sammen imens man står på den.

Hvis man allerede ved, at man kommer til at bruge stigen på steder hvor underlaget ikke altid er jævnt, og hvor der kunne blive behov for lidt mere fleksible løsninger, kan man eventuelt kigge på vores trappetårnsstiger. Denne type stige giver nemlig samme muligheder som en alm. trappestige, men har derudover justerbare ben. En trappetårnsstige vil bl.a. kunne bruges på trapper og ujævne underlag.

Det skal derudover understreges, at man altid skal sørge for, at stigens underlag ikke er vådt eller glat, for at forhindre at stigen skrider. Det anbefales derudover, at man altid sørger for, at underlaget er stabilt og sikkert.

Materialer

Trappestiger er ofte lavet af aluminium, hvilket gør at vægten bliver holdt nede, samtidig med at man får en yderst holdbar løsning. Man kan i sjældne tilfælde finde trappestiger af træ, men det mest anvendte er klart aluminum, du finder dog både vores flotte stiger fra Hindevadgaard samt trappestiger fra Silkeborg Stigefabrik i top kvalitet. Vægten er væsentligt højere på træstiger, ifht. aluminiumsstiger, og derfor er udvalget ikke helt så stort.

Skulle man få behov for at stigen kan holde til særligt korrosive miljøer eller bruges på eksempelvis et el-værk hvor man helst vil holde sig fra alt hvad der er strømledende, så findes trappestigerne også i glasfiber. Glasfiberstigerne er både lette og yderst holdbare, men materialet er også væsentligt dyrere end både træ og aluminium.

Hvad koster en trappestige?

Trappestiger er langt fra de dyreste stigetyper, og kan fås til ned til et par hundrede kroner kr. for de billigste hobbystiger og helt op til over 10.000 kr. for de helt store glasfiberstiger. De billige aluminiumsstiger egner sig perfekt til hjemmet hvor man ofte ikke bruger sin stige så tit, men skal stigen bruges til professionelt brug, så kan det godt betale sig at give lidt ekstra. Men uanset hvor stor pengepungen er og uanset hvilken kvalitet man leder efter, burde der være en trappestige der passer til din behov.

Skulle du alligevel være i tvivl om hvilken model du skal vælge, så er vores kundeservice altid klar til at svare dig på dine spørgsmål, og give dig inputs til hvilken stige du skal vælge. Du kan både kontakte os på email, telefon eller chatten her på siden.