Træstiger

Træstiger

Her finder du et bredt udvalg af forskellige typer træstiger, som hver i sær egner sig til en lang række gøremål i hjemmet såvel som på arbejdspladsen. Udvalget af træstiger tæller blandt andet enkeltstiger, kombistiger, skydestiger, trappestiger, wienerstiger og arbejdsbukke af træ. Stiger af træ benyttes oftest indendøre, men langt de fleste kan faktisk også fint benyttes udenfor. Ved hver enkelte træstige kan du se, om den er overfladebehandlet, og om den tåler vind og vejr. Søger du en særlig træstige til et specielt formål, hjælper vi selvfølgelig gerne med at finde det rette produkt til den rette pris.

Henter data...

16 varer

Sorter faldende
pr. side

Relaterede kategorier

Oftest stillede spørgsmål om Træstiger

Hvad er fordelen med Træstiger?

En træstige har et smukt og naturligt udseende, og anvendes af professionelle såvel som private. En træstige har en lang levetid, høj bære evne, samt er meget vejrbestandig.

Hvordan vedligeholder man en træstige?

Dette afhænger af hvilken type træstige du vælger. Vi anbefaler at alle træstiger vedligeholdes med olie, gerne Linolie. Du skal også være opmærksom på at f.eks en wienerstige, enkeltstige eller lignende, skal din stige godkendes en gang pr år. Se mere om årlig stigekontrol her.

Kan man bruge klarlak på en Træstige?

Nej. Vi anbefaler ikke at bruge klarlak på træstiger, da dette vil stoppe træets ånde egenskaber, samt at fugt kan blive fanget i stigen, hvilket kan medføre fugt- og rådskader. Træstiger skal vedligeholdes med olie, gerne linolie.

Kan man male en træstige?

Arbejdstilsynet anbefaler ikke at male stiger, andet end de udvendige vanger. Hvis du som privatperson ønsker at male f.eks en hemsestige, så er det vigtig at du sikrer dig at malingen er egnet til trædeflader.

Træstige købeguide

Træstiger er kendetegnet ved at være hårdføre og slidstærke, hvilket gør dem ideelle til brug i industrielle miljøer. Stiger af træ er resistente og pålidelige, og de er blevet anvendt i århundreder af bygherrer, håndværkere og private gør-det-selv mænd og kvinder rundt om i verden. Efterhånden som der er kommet flere og flere regler for korrekt brug af stiger, stilles der højere krav til produktionsmetoderne, som over de seneste år blevet væsentligt forbedret. Dette har medvirket til, at træstiger i dag har en langt bedre bæreevne end tilsvarende ældre modeller.

Skal du reparere taget, se til skorstenen eller have malet facader på huset? Når du skal arbejde i højden skal sikkerheden være i orden, og dine stiger og stilladser skal stå sikkert fast på jorden. Du finder et stort udvalg af sikkerhedsgodkendte træstiger på stigefabrikken.dk. Her handler du sikkert og vi er altid klar til at give gode råd og vejledning omkring din træstige.

Hvorfor vælge en træstige?

Som følge af udviklingen i fremstillingsmetoderne kan nutidens træstiger modstå langt mere fugt og slidtage end ældre modeller, hvilket betyder, at de i dag kan opbevares i garagen og benyttes udendøre i al slags vejr.

Der er mange fordele ved at vælge en træstige, her er nogen af fordelene;

 • Lang levetid
 • Høj bæreevne
 • Vejrbestandig
 • Organisk

Mange anvendelsesmuligheder

Stiger af træ bruges ikke kun i industrien. I mange private hjem benyttes træstigerne som adgangsvej til loftsrum, hemse, kældre mv. især på grund af deres høje levetid og smukke udseende. Mange mener endda, at en træstige bliver smukkere med alderen. Især trappe- og wienerstiger af træ er populære blandt danskerne, da der findes mange forskellige anvendelsesmuligheder end blot at komme op i højderne. Enkelte kunder benytter dem sågar som reolmøbler i lejligheder, hvor pladsen måske er trang. Søger du inspiration til anvendelsesområder for din træstige, findes der masser af flotte billeder på Google.

Hvordan kan du undgå ulykker ved stigearbejde?

Hvert år må cirka 4.000 gør det selv-folk på skadestuen efter et fald fra en stige eller et stillads. Mange af ulykkerne skyldes, at folk står øverst på stigen, eller at de forsøger at række ud efter noget, der er for langt væk. Jo højere stigen er, og jo højere oppe du står, jo farligere er arbejdet. En høj stige med to ben er farligere at stå på end en lavere trappestige eller wienerstige, som står mere sikkert på sine fire ben. Du bør altid bruge en stige, der passer i højden til det arbejde, du skal udføre. Derfor kan det være en god idé at have flere stiger. Vælg altid den sikrest mulige stige til formålet. Det er f.eks. en god idé at bruge en høj stige på to ben, når du skal op og rense tagrende eller skal op på taget. En trappestige eller wienerstige med fire ben er bedre, når du skal male indendørs. En stige med fire ben er bedre til dette formål, dels fordi den kan stå selv, og dels fordi den ikke behøver at støtte. Det er en god idé at anvende træwiener- og trætrappestiger, da de har skridsikre trin og er stabile.

Her følger en række andre gode råd om stigearbejde

 • Stil stigen på et jævnt og fast underlag og i en vinkel, hvor den ikke kan skride. Sørg for, at stigen støtter med lige meget vægt på alle ben.
 • Brug fodtøj, der sidder godt fast på foden (ikke træsko), og som har en skridsikker sål.
 • Kravl aldrig højere op end 3. sidste trin på stigen
 • Arbejd på stigen i maksimalt 30 minutter ad gangen.
 • Vær kun én person på stigen ad gangen.
 • Bær kun lette og håndterlige ting på stigen. Brug kun værktøj, der kan håndteres med én hånd - den anden skal bruges til at holde fast med.
 • Anbring ikke stigen foran døre og vinduer, som kan risikere at blive åbnet.

Bemærk! Maling og returret

Mange vælger at male deres nyanskaffede træstige, hvis den skal benyttes indendøre i hjemmet. Vi forstår selvfølgelig, at man ønsker et unikt udtryk, men er dog nødt til at gøre opmærksom på, at vi ikke kan tage stiger, som er malet på, retur. Garantien gælder selvfølgelig stadigvæk - men returretten bortfalder altså.

Vælger du alligevel at male din træstige, anbefaler vi, at du kontakter en maler og/eller en autoriseret malerforretning for råd og vejledning om valg af maling. En træstige er en brugsgenstand, og bruger du en forkert malig, vil den lynhurtigt skalde af, og dine penge vil være spildte.

Se vores udvalg i kategorien ”Træstiger” – hvis du kommer i tvivl om godkendelser, sikkerhed eller andet omkring stiger, skal du være velkommen til at ringe på 78713131 eller skrive en mail til os på info@stigefabrikken.dk. Hvis der er yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular.