Teleskopstige

Teleskopstiger

At transportere en stige har alle dage krævet et større planlægningsarbejde for dem, som ikke har en stor bil, trailer eller en tagbøjle. Den helt store fordel ved en teleskopstige er, at den kan foldes sammen, så den kan ligge under sengen, i et skab eller bag i en ganske almindelig bil. Teleskopstigen er desuden let at håndtere, da den samtidig ikke vejer ret meget. Se vores udvalg af teleskopstiger herunder og læs mere om de enkelte modeller ved at klikke på billederne.

Teleskopstiger

Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

18 varer

pr. side

Teleskopstige købeguide

Kørende håndværkere kan have stor glæde af teleskopstiger, da de i kraft af stigernes størrelse og vægt er ganske lette at transportere. Den sammenfoldede teleskopstige kan let ligge i bagagerummet i en bil eller på tværs af bagsæderne, og man behøver således hverken kassevogn, tagbøjle eller trailer for at kunne arbejde i højderne på arbejdsstedet.

Hvor høj skal en teleskopstige være?

En god måde at finde ud af, hvor høj din stige skal være, er ved at holde en tommestok op mod loftet. Afstanden fra din strakte arm til loftet, eller genstanden du skal nå, er afstanden, der skal være fra gulv til trinnet, du skal stå på. Teleskopstiger fås helt op til 4 meter, men du bør som hovedregel altid vælge teleskopstige højde, efter det formål den skal bruges til.

Fordele og ulemper ved teleskopstiger

Selvom fordelene er mange, er der dog begrænsninger, du skal være opmærksom på, når du køber en teleskopstige. Blandt andet er teleskopmekanismen meget sensitiv, hvilket gør at du skal være ekstra forsigtig, når du bruger den. Stød, buler og malingrester kan være særdeles ødelæggende. Herunder har vi listet nogle af de fordele og ulemper, der er ved teleskopstigerne:

Fordele ved en teleskopstige

  • Letvægt - En teleskopstige vejer ikke nær så meget som tilsvarende enkeltstiger og er derfor meget lette at håndtere.
  • Kræver meget lidt plads - I sammenfoldet tilstand fylder en teleskopstige ikke meget mere end en kuffert.
  • Transportabel - Da teleskopstigen hverken vejer eller fylder ret meget, er den naturligvis let at transportere.
  • Let at rengøre - Den blanke aluminiumsoverflade er let at rengøre for snavs og fedt.

Ulemper ved en teleskopstige

  • Sensitiv - Teleskopmekanismen ødelægges ved hårde stød eller hvis snavs og malingrester sætter sig fast.
  • Begrænset højde - Grundet mekanismen, fås teleskopstiger ikke meget højere end 4 meter.
  • Pris - Prisen for en teleskopstige ligger væsentligt højere end tilsvarende enkeltstiger, som mange gange dækker de samme behov.

Anvendelse

Teleskopstiger findes i mange varianter og størrelser og fås desuden i mange forskellige prisklasser. Før du lader dig friste af de billigste modeller, bør du undersøge mekanismen i de forskellige teleskopstiger. Ofte vil de allerbilligste modeller være ekstra pårøse og svære at få til at låse rigtigt, hvilket gør dem farlige at benytte.

Den lidt mere tekniske konstruktion gør teleskopstigen mere sart end de øvrige stigetyper, og det er derfor vigtigt, at en teleskopstige ikke får for mange knubs, da dette kan gå ud over teleskopmekanismen. Ved et kraftigt stød fra en sten e.l. kan mekanismen risikere at gå i stykker og derved gøre stigen ubrugelig. Ligeledes er det vigtigt, at sørge for, at din teleskopstige er ren, og at der ikke sidder fedt-, olie- eller malingsrester på den.

Kombinationsstiger

Den traditionelle teleskopstige er en enkeltstige, som har en mekanisme som kan foldes ud, trin-for-trin. Teleskopstigerne findes dog også som såkaldte kombinationsstiger, som enten har fastmonteret en stigefod eller kan slås ud, så de kan bruges fritstående i et lokale.

Søger du en kombinationsstige, skal du gøre op med dig selv, om du har behov for fleksibiliteten i en teleskopstige, eller om du har mulighed for at håndtere og transportere den traditionelle kombinationsstige, som, trods alt, er en smule mere solid og sikker at navigere rundt på. Vi fører begge typer stiger og giver gerne et uvildigt råd med på vejen, inden du besluttet dig for, hvilken type stige du ønsker at købe.

Telesteps – ”The original...”

Telesteps, som velnok, er den mest kendte producent af teleskopstiger, er kendt over hele verden for deres kvalitet, sikkerhed og elegante design. Man refererer ofte til Telesteps produkter som værende ”de originale” teleskopstiger. Ideen og konceptet bag Telesteps blev udtænkt i England men senere solgt til en svensk virksomhed, som nu ejer alle patenterne.

Modsat en lang række no-name teleskopstiger fra lavprisbyggemarkederne er Telesteps teleskopstiger testet og godkendt jf. en række sikkerhedsmærkninger som bl.a. EN131, så du kan være tryg når du arbejder fra deres stiger. På Stigefabrikken.dk har vi valgt at føre et snævert men godt udvalg af teleskopstiger fra kendte leverandører som Telesteps, Wibe, Zarges m.fl., da det aldrig må blive et mål i sig selv at have mange modeller af en særlig type stige, hvis ikke sikkerheden er i orden på dem alle.

Styr på sikkerheden

Som med alle andre stiger er det selvfølgelig vigtigt, at sikkerheden omkring en teleskopstige er i orden. Alle vores teleskopstiger er konstrueret med sikkerhed og funktionalitet for øje, hvorfor du f.eks. ikke behøver være bange for at få fingrene i klemme ved sammenfoldning og/eller at skride på trinene under ibrugtagning. Dette er en af de væsentligste forskelle fra teleskopstigerne fra Jumbo og Telesteps til no-name stigerne, du somme tider kan købe i lavprisbyggemarkederne.

For optimal sikkerhed ved brug af teleskopstiger, hjælper vi gerne med råd og vejledning om ibrugtagning efter køb. Har du spørgsmål, anbefaler vi derfor, at du kontakter os for at få besvaret enhver tvivl, der måtte være omkring sikkerheden ved brug af din nye stige. Især tekniske stiger som teleskop- og skydestiger er farlige at benytte, hvis ikke man behandler og håndterer dem korrekt. Tøv derfor ikke med at spørge os eller din leverandør til råds i ethvert tvivlstilfælde.

Hvad koster en teleskopstige?

En teleskopstige koster, som nævnt ovenfor, en anelse mere end tilsvarende enkeltstiger. Dette skyldes naturligvis mekanismen, som er dyr at producere. Jo mere kompleks en stige bliver, desto højere bliver prisen som regel. Merprisen for en telskopstige opvejes dog gerne af den besparelse, man måtte have ved ikke at skulle købe en tagbøjle el.lign. for at få plads til sin enkeltstige eller andre mere pladskrævende løsninger.

Det rette valg

At kunne spare plads eller penge må aldrig være den vigtigste motivation for at købe en bestemt stigetype. Sikkerhed bør altid stå øverst på prioritetslisten, og derfor er det vigtigt, at man ikke kun tænker på praktiske foranstaltninger såsom hvor stigen kan opbevares. Er du i tvivl om, hvorvidt en teleskopstige er det rette valg for dig, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning.