Teleskopstiger
At transportere en stige har alle dage krævet et større planlægningsarbejde for dem, der ikke har en stor bil, trailer eller en tagbøjle. Den helt store fordel ved en teleskopisk stige er, at den kan foldes sammen, så den kan ligge under sengen, i et skab eller bag i en ganske almindelig bil. Teleskopstigen er desuden let at håndtere, da den samtidig ikke vejer ret meget. Hos Stigefabrikken.dk ApS fører vi et bredt udvalg af teleskopstiger. Se hele udvalget og læs mere om de enkelte teleskopstige modeller ved at klikke på billederne herunder.
-
Varianter(Længde, udskudt m )
Telesteps Eco Line TeleskopstigeSpecialpris 1.687,00 kr. 1.349,60 kr. Normalpris 2.108,75 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Telesteps Eco Line Teleskopstige m. stigefodSpecialpris 1.918,00 kr. 1.534,40 kr. Normalpris 2.397,50 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Silkeborg Multi TeleskopstigeSpecialpris 2.200,50 kr. 1.760,40 kr. Normalpris 2.445,00 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Materielhuset Proff Strong Teleskopstige (3,20-4,40 m.)Specialpris 2.246,25 kr. 1.797,00 kr. Normalpris 2.995,00 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Silkeborg TeleskopstigeSpecialpris 2.268,00 kr. 1.814,40 kr. Normalpris 2.520,00 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Jumbo HOBBY TeleskopstigeSpecialpris 2.694,38 kr. 2.155,50 kr. Normalpris 2.993,75 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Zarges Compactstep L TeleskopstigeSpecialpris 2.705,63 kr. 2.164,50 kr. Normalpris 3.006,25 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Jumbo Teleskopstige ProffSpecialpris 3.031,88 kr. 2.425,50 kr. Normalpris 3.368,75 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
-
Varianter(Wienerstigehøjde m )
Jumbo Teleskop Wienerstige ProffSpecialpris 3.369,38 kr. 2.695,50 kr. Normalpris 3.743,75 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Telesteps Combi line teleskop kombistegeSpecialpris 3.428,00 kr. 2.742,40 kr. Normalpris 4.285,00 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Silkeborg Multi-teleskopstige Pro og IndustriSpecialpris 3.566,25 kr. 2.853,00 kr. Normalpris 3.962,50 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Telesteps Prime Teleskopstige m. stigefodSpecialpris 3.579,00 kr. 2.863,20 kr. Normalpris 4.473,75 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Telesteps Prime Teleskopstige m. støttebenSpecialpris 3.579,00 kr. 2.863,20 kr. Normalpris 4.473,75 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
Faraone Super Teles MultistigeSpecialpris 3.948,75 kr. 3.159,00 kr. Normalpris 4.387,50 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
-
Varianter(Længde, udskudt m )
EZ-step teleskopstige - combiSpecialpris 6.520,50 kr. 5.216,40 kr. Normalpris 7.245,00 kr.Flere varianter -
Varianter(Længde, udskudt m )
EZ-step teleskopstige M/TeleskopfodSpecialpris 7.870,50 kr. 6.296,40 kr. Normalpris 8.745,00 kr.Flere varianter
Relaterede kategorier
Teleskopstige købeguide
Sådan vælger du den rigtige teleskopstige
Oftest stillede spørgsmål om Teleskopstiger
Hvor høj kan en teleskopstige blive?
Teleskopstigerne fås i flere højder, startende fra 280 centimeter og op til 410 centimeter. Foruden højden, er der dog også forskel på bredde og trindybde, når du køber en teleskopisk stige. Læs mere om mål og dimensioner på teleskopstiger her.
Hvordan er reglerne for brug af teleskopstiger?
Før du benytter en teleskopstige, skal du sikre dig, at den efterlever reglerne for anliggende stiger. Blandt andet gælder det, at alle mekanismer og led på stigen bør efterses forud for brug. Læs mere om reglerne her.
Hvad bruger man en teleskopstige til?
Teleskopstiger er primært egnet til inspektionsopgaver. Dvs. opgaver, hvor du ikke arbejder med to hænder – men simpelthen ”bare” inspicerer, undersøger eller arbejder (med én hånd). Læs evt. om diverse anvendelsesmuligheder her.
Hvilken teleskopstige er bedst?
Hos Stigefabrikken.dk ApS fører vi landets bredeste udvalg af teleskopstiger fra kendte mærker som Telesteps, Zarges, Wibe og Jumbo. Fælles for dem alle er, at kvaliteten er i orden, og at de er mærket og lever op til gældende europanormer. Læs mere om teleskopstige mærker og modeller her.
Teleskopstige mål og dimensioner
En god måde at finde ud af, hvor høj din stige skal være, er ved at holde en tommestok op mod loftet. Afstanden fra din strakte arm til loftet, eller genstanden du skal nå, er afstanden, der skal være fra gulv til trinnet, du skal stå på. Teleskopstiger fås helt op til 410 centimeter, men du bør som hovedregel altid vælge teleskopstigehøjde, efter det formål den skal bruges til.
Hvis f.eks. du skal kunne skifte batteri i et overvågningskamera, som hænger i 340 centimeters højde, skal du, som minimum, kunne stå 140 centimeter over jordens overflade for at kunne nå kameraet og arbejde med hænderne i en behagelig arbejdshøjde. Den maksimale nåhøjde / arbejdshøjde ved arbejde fra teleskopstige er cirka 5 meter.
Vær opmærksom på, at du ikke må stå på de to øverste trin af en anliggende stige.
Sådan er reglerne: Regler for brug af teleskopstiger
Før du køber din teleskopstige, bør du sikre dig, at den er mærket og godkendt i henhold til EN131-6. Yderligere, bør du undersøge reglerne for brug af løse / anliggende stiger. Herunder følger en række af de bestemmelser, som bl.a. gælder teleskopstiger:
- Læs altid brugsanvisningen for stigen forud for ibrugtagning.
- Kontrollér stigen for fejl, mangler og skader før du tager stigen i brug.
- Benyt kun stigen på et fast, plant og skridsikkert underlag.
- Løse stiger, som er mere end tre meter lange, skal være udstyret med stabilisator.
- Gå aldrig tættere på stigens top end tredjeøverste trin.
- m.m.
Klik her hvis du vil vide mere om regler for stiger.
Mærker og modeller
Teleskopstiger findes i mange mærker, varianter, størrelser – og prisklasser. Før du lader dig friste af de billigste teleskopstige tilbud fra lavprissupermarkedernes kulørte reklameaviser, bør du undersøge kvaliteten: Somme tider er de allerbilligste modeller f.eks. svære at få til at låse rigtigt, hvilket rent faktisk gør dem farlige at benytte. Flere af disse modeller er desuden udstyret med plastiksko af en så ringe kvalitet, at de sprækker og går i stykker i koldt vejr.
Telesteps – ”The original...”
Telesteps er kendt over hele verden for deres kvalitet, sikkerhed og elegante design. Flere af modellerne fra Telesteps er gennem årene blevet "bedst i test" af fagfolk og diverse fagmedier. Man refererer ofte til Telesteps produkter som værende ”de originale” teleskopstiger. Ideen og konceptet bag Telesteps blev udtænkt i England men senere solgt til en svensk virksomhed, som nu ejer alle patenterne.
Hos Stigefabrikken.dk ApS har vi Danmarks største udvalg af teleskopstiger fra kendte mærker som Telesteps, Wibe, Zarges m.fl. Fælles for dem alle er, at sikkerhed såvel som kvalitet er i orden.
Kombinationsstiger
Den traditionelle teleskopstige er en enkeltstige, som har en mekanisme som kan foldes ud, trin-for-trin. Teleskopstigerne findes dog også som såkaldte kombinationsstiger, som enten har fastmonteret en stigefod eller kan slås ud, så de kan bruges fritstående i et lokale.
Søger du en kombinationsstige, skal du gøre op med dig selv, om du har behov for fleksibiliteten i en teleskopstige, eller om du har mulighed for at håndtere og transportere den traditionelle kombinationsstige, som, trods alt, er en smule mere solid og sikker at navigere rundt på. Vi fører begge typer stiger.
Anvendelse
Er du stadigvæk i tvivl om, hvorvidt teleskopstigen er det rigtige valg til netop din arbejdsopgave, følger her en række eksempler på arbejdsopgaver, hvor teleskopstigen er det ideelle stigevalg:
Inspektionsopgaver
En teleskopstige er særligt velegnet til inspektionsopgaver, idet den er så let at bære, transportere og opbevare. F.eks. har mange viceværter en teleskopstige liggende bagi bilen til når de skal inspicere ejendomme.
Skift af batteri eller pærer
Er pæren i en udendørslampe sprunget, eller er overvågningskameraet løbet tør for batteri, er teleskopstigen ideel til skift af batteri eller pærer. Små opgaver, som typisk kan klares med en enkel hånd, imens den anden holder fast i stigen.
Lettere håndværksopgaver
Især kørende håndværkere kan have stor glæde af teleskopstiger, da de i kraft af stigernes størrelse og vægt er ganske lette at transportere. Den sammenfoldede teleskopstige kan let ligge i bagagerummet i en bil eller på tværs af bagsæderne, og man behøver således hverken kassevogn, tagbøjle eller trailer for at kunne arbejde i højderne på arbejdsstedet.
IKKE malearbejde
Du bør ikke bruge en teleskopstige til malearbejde, da du risikerer at dryppe maling i/på stigen. Kommer der maling eller snavs i teleskopmekanismen, risikerer du at ødelægge stigen.
Fordele og ulemper ved teleskopstiger
Selvom fordelene er mange, er der dog også begrænsninger, du skal være opmærksom på, når du køber en teleskopstige. Blandt andet er teleskopmekanismen meget sensitiv, hvilket gør at du skal være ekstra forsigtig, når du bruger den: Stød, buler og malingrester kan være særdeles ødelæggende. Herunder har vi listet nogle af de fordele og ulemper, der er ved teleskopstigerne:
Fordele ved en teleskopstige
- Kræver meget lidt plads - I sammenfoldet tilstand fylder en teleskopstige ikke meget mere end en kuffert.
- Transportabel - Da teleskopstigen hverken vejer eller fylder ret meget, er den naturligvis let at transportere.
- Let at rengøre - Den blanke aluminiumsoverflade er let at rengøre for snavs og fedt.
Ulemper ved en teleskopstige
- Sensitiv - Teleskopmekanismen ødelægges ved hårde stød, eller hvis snavs og malingrester sætter sig fast eller trænger ind i stigen.
- Begrænset højde - Grundet mekanismen, fås teleskopstiger ikke meget højere end 4 meter. Skal stigen være højere, bliver den for tung og fylder for meget.
- Pris - Prisen for en god teleskopstige ligger væsentligt højere end tilsvarende enkeltstiger, som mange gange dækker de samme behov. Hold derfor godt øje med gode teleskopstige tilbud her på siden.