Tagtrin

Tagtrin

Om du søger tagtrin til taget derhjemme, virksomhedsdomicilet eller garagen, har vi helt sikkert en løsning. Tagtrin skal gøre det let og sikkert for dig eller din skorstensfejer at færdes på taget: Derfor har vi samlet forskellige typer af tagtrin, som passer til forskellige tagoverflader - Klik på de enkelte tagtrin for at få mere information eller kontakt vores kundeservice for mere information.

 
Sorter faldende
Vis som Tabel Liste

5 varer

pr. side

Tagtrin købeguide

I denne kategori findes tagtrin, som er adgangsgivende til arbejde på taget. Ved arbejde på taget eller ved en skorsten, er reglerne netop blevet skærpet. Således, at der skal være forsvarlige og sikkerhedsmæssige adgangsmuligheder. Derfor anbefaler vi, at man enten monterer stigebeslag, tagtrin eller anvender en tagstige med rygningsbøjle. 

Sikkerhed ved adgang over tag

Det er lovpligtigt, ligesom ved andre håndværksfag, at man overholder Arbejdsmiljøloven. Her anbefales det, fra Arbejdstilsynet, at man i samråd med sin skorstensfejer, finder en løsning, ved enten at opstille tagtrin eller en tagstige for netop at overholde de sundheds- og sikkerhedsmæssige forhold. Tagtrinene skal ikke alene give adgang til skorstenen, de skal ligeledes være en sikring mod nedstyrtning. Dog kan tagtrinene eller -stigen ikke hjælpe skorstensfejeren i hans arbejde med fejning af selve skorstenen. 

Dit tag er skorstensfejerens arbejdsplads

Det er oftest i toppen af skorstenen, at der samles mest sod og snavs, derfor er det lettest for skorstensfejeren at feje skorstenen fra taget. Dermed undgår man også, at skorstensfejeren skal ind gennem huset og op på loftet. Selvom det er lettest at feje fra taget, så er det ikke helt risikofrit. Derfor bør man som husejer have undersøgt, hvad der er bedst og mest effektivt, så man dermed kan sikre skorstensfejerens arbejdsplads.

Placering af tagtrin

Det er vigtigt, hvis man vælger at benytte sig af tagtrin, at man sikre arealet på jorden, sådan at skorstensfejeren kan få adgang til taget ved hjælp af en stige. Derefter placeres det første tagtrin over tagrenden med et interval, mellem hver tagtrin på cirka 49 cm. Man afslutter med et tagtrin cirka udfor skorstenen og dernæst et trin over skorstenen, således at skorstensfejeren kan komme omkring skorstenen og arbejde.

Inden du bestiller

For at undgå dyre fejltagelser, kan det anbefales, at du kontakter din skorstensfejer, så du i samråd med ham finder den løsning, som i begge kan leve med og der ikke mindst overholder de sundheds- og sikkerhedsmæssige forhold.  

De fleste skorstensfejere sætter stor pris på, at de bliver taget med på råd og vil meget gerne hjælpe med at rådgive og vejlede, når du skal etablere ”deres” adgang til taget.

Hvis du ønsker yderligere information om eventuelle løsninger af tagtrin eller –stiger, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice via telefon: 71 99 80 87 eller mail: info@stigefabrikken.dk