Skydestiger

Skydestiger

Har du brug for en lang stige? Her finder du 2- og 3-delte skydestiger til brug i privaten eller erhverv. Stigerne fås i aluminium eller glasfiber, og er godkendt og certificeret jf. relevante standarder. Skydestiger af aluminium og glasfiber er lette at flytte rundt med og egner sig derfor godt til arbejde, hvor stigen skal flyttes. Uanset materiale, er alle vores trin skridsikret, så du ikke risikerer at glide af trinene. Derudover er alle vores skydestiger sikkerhedsgodkendte og EN 131 certificerede.

 
Henter data...

Varer 1-20 af 23

Sorter faldende
Side
pr. side

Relaterede kategorier

Skydestige købeguide

Vores skydestiger er særligt populære blandt husejere, som har brug for en all-round løsning, der kan bruges ved rensning af tagrender, maling af husgavl, frugtplukning mv. Dog benytter mange håndværkere også denne type stige, da den er lettere at transportere end de helt store enkeltstiger. Skydestigerne fås i aluminium, træ og glasfiber, og der er flere forskellige modeller at vælge imellem. De mest solgte skydestiger, er i materialerne aluminium og glasfiber.

Oftest stillede spørgsmål om Skydestiger

Hvor høj skal en skydestige være?

En af skydestigens mange fordele er, at den kan justeres i højden. En skydestige er utrolig nem at håndtere, da det i udgangspunktet er to stiger der er sammensat. Vi anbefaler ikke at man står højere end på det 3. øverste trin, så dette bør man tænke på når man vælger højde på stige. Hvis du skulle være i tvivl, så sidder vores kundeservice klar til at vejlede dig.

Hvad bruger man en skydestige til?

En skydestige bruges til alverdens opgaver, grundet dens fleksible højde. De fleste private bruger dem dog til, maling af gavl, vinduespudsning, og eller som 2 enkeltstiger.

Hvad er en skydestige?

En skydestige er som udgangspunkt 2 enkeltstiger, der er sammensat. Den kan enten benyttes som en skydestige, hvor du nemt justerer højden eller som 2 enkeltstiger. Som navnet tilsier, så justeres højden ved at man skyder de to enkeltstiger fra hinanden.

Hvad koster en skydestige?

En skydestige er her du kommer længst for pengene. Men prisen afhænger selvfølgelig også af materiale, højde og udstyr. Med en skydestige får du flere stiger i én og det kan derfor være en væsentlig billigere løsning, end at investere i flere forskellige stiger.

Hvad er forskellen på en hejsestige og en skydestige?

En skydestige er som udgangspunkt to enkeltstiger, der er sat sammen. Her justerer man højden ved at trække de to enkeltstiger længere fra hinanden, og låse i ønskede højde. På en hejsestige justeres højden ved hjælp af hejsesystem, hvilket er noget mere teknisk.

Hvor lang skal en skydestige være?

Hvor lang din stige skal være, kommer meget an på formålet - og det smarte ved at vælge en skydestige, er jo lige netop at den er justerbar, og derfor passer til flere formål og længder. Hvis man ser enkeltstiger som alternativ, kan du med en skydestige være mere sikker på, at du ikke kommer ud for, at skulle stå og mangle et par cm når du skal op og arbejde, end ved andre stiger. Med en skydestige har du altid både en kort og en lang stige ved hånden.

De primære overvejelser du skal gøre dig, når du vælger højden på din skydestige, er om du kunne få brug for at arbejde højere i fremtiden. Du skal blot tænke på, hvor højt du har brug for at komme op, og eventuelt om du skulle bruge den i 2- eller 3 dele, for at opnå mere fleksibilitet.

En god måde at finde ud af, hvor høj din skydestige skal være, er ved at holde en tommestok op mod loftet. Afstanden fra din strakte arm til loftet, eller genstanden du skal nå, er afstanden der skal være fra gulv til trinnet, du skal stå på.

Fordele og ulemper ved skydestiger

Den helt store fordel ved skydestigerne er selvfølgelig, at de kan indstilles i forskellige højder, hvilket gør det muligt at arbejde sikkert og nemt i mange forskellige højder. Det mest populære materiale er aluminium, som dels ikke vejer ret meget og derfor er let at transportere og dels er let at rengøre og vedligeholde.

Skydestiger af aluminium er således særdeles velegnede til brug af håndværkere. Elektrikere gør dog klogest i at vælge en skydestige i glasfiber, da aluminium som bekendt er strømledende.

En skydestige består af flere enkeltstiger, hvilket betyder, at du ikke behøver at flytte rundt på hele stigen, hvis kun du har behov for at nå op til en vis højde. En enkeltstige, som tilsvarer skydestigens fulde længde vil mange gange være umulig at transportere rundt, med mindre den transporteres i en lastbil.

Fordele ved skydestiger

  • Højdejusterbare
  • Kan deles i enkeltstiger
  • Simple at betjene
  • Maksimal rækkevidde
  • Let at transportere
  • Længst for pengene

Ulemper ved skydestiger

  • Kan kun bruges som klatrestige (visse modeller kan også benyttes som kombistige)
  • Kan være svær at håndtere hvis den er meget høj
  • En hejsestige kan bedre og lettere indstilles til korrekt højde

Anvendelse

Skydestigens klare fordel, er at den kan indstilles i forskellige højder, hvilket gør det lettere og mere sikkert at arbejde. Måden man indstiller den på, er ikke helt så teknisk og mekanisk som ved en hejsestige, og nogle ville argumentere for, at en skydestige er nemmere at arbejde med. Som udgangspunkt er det 2 eller flere enkeltstiger der er sat sammen, så man kan justere stigen til den ønskede højde. En skydestige kan bruges til et hav af formål, her er et par eksempler på, hvad de kan bruges til:

Vinduespudser

Uanset om du er professionel eller bare skal pudse vinduer et par gange om året, så er en skydestige eller spidsstige klart det foretrukne valg, når der skal indkøbes stiger. Med en skydestige er man altid sikker på at man kan justere og få præcis den højde man har brug for, skal du eksempelvis kunne nå vinduer på flere etager, så er det let at komme op til både første, anden og tredje etage, eller hvad du skulle have brug for.

Forskellen på en almindelig skydestige og en spidsstige er det spidse topstykke på stigen, som er forsynet med en gummiklods så du bedre står fast. Derudover er vores spidsstiger produceret med et lille svaj i bunden af stigen, som giver mere stabilitet når du står og arbejder på den. Men uanset hvilken stige du vælger, så kan du være sikker på at du får en godkendt kvalitetsstige, der får dig sikkert op i højderne.

Maling af gavl m.m.

Især til udendørs malerarbejde, såsom når man skal op og male gavlen på ens tag eller lignende, kan det være yderst vigtigt at man har en lang stige, der kan indstilles til lige præcis den højde man har brug for. Vi synes ikke at hverken private gør-det-selv mennesker eller professionelle malere og andre håndværkere skal snydes for en god stige, der giver fleksibilitet, sikkerhed og kvalitet på aller højeste niveau.

Da man ofte kan benytte skydestiger som både klatrestige og fritstående stige, giver vores skydestiger præcis den fleksibilitet en travl professionel skal bruge, uanset hvad opgaven lyder.

Varierende arbejdsopgaver

Mange håndværkere, malere, vinduespudser, landmænd osv. har meget varierende arbejdsopgaver, og derfor skal stigen selvfølgelig også kunne bruges til lidt af hvert. Derfor skal du vælge en skydestige, da du kan tilpasse stigen efter behov, og være sikker uanset om du arbejder i 3 m eller 10 m højde. Og hvis du en dag står og skal op et sted, hvor du ikke nødvendigvis har et sted du kan stille stigen op af, så kan nogle af vores skydestiger også benyttes som fritstående stiger.

En anden god fordel ved skydestiger, er at du selvfølgelig også kan skille stigerne ad, så du kan benytte skydestigen som 2 enkeltstiger. Du kan altså, hvis der ikke skulle være brug for en stor skydestige, skille den fra hinanden, og så har du kun en enkeltstige at tænke på, når du skal transportere den fra og til arbejdspladsen.

Før du bruger en skydestige

Ligesom med alle andre stigetyper, er der visse forholdsregler man altid skal tage, når man skal op og arbejde på en stige. Det gælder bl.a. at man skal huske at sørge for at placeringen af stigen er sikker, hældningen skal helst være 75 grader, nogle stiger skal forankres før brug og så skal underlaget være i orden. Den rigtige hældning er især vigtig ved klatrestiger, og bør altid have en hældningsvinkel på ca. 1:4 eller 75 grader, og hvis stigen har en låseanordning, skal den være låst før brug.

Stiger skal være placeret på et jævnt, plant og stabilt underlag, og det er derudover vigtigt at stigen ikke placeres på glatte overflader (eksempelvis oliepletter, is, løst grus på hårde overflader mv.), med mindre du på andre måder sørger for at stigen ikke kan skride.

Hvad angår afstivning og forankring, skal man iht. arbejdstilsynet afstive eller forankre skydestiger der er højere end 5 meter, fritstående stiger med platform og knæstøtte højere end 2 meter og alle andre fritstående stiger der er højere end 3 meter. Derudover bør brugsanvisning læses, så man ikke overskrider produktets grænser, eksempelvis ifht.  maksimal belastning stigen kan holde til. På klatrestiger anbefales det heller ikke, at man står på de to øverste trin.

Materialer

Skydestiger er i langt de fleste tilfælde udformet i aluminium, da dette materiales egenskaber gør at man kan få en yderst holdbar og stabil stige, uden at den kommer til at veje for meget. Du kan derudover også finde skydestiger på vores hjemmeside, som ikke er lavet af aluminium, men af glasfiber.

Det sidstnævnte materiale, glasfiber, er et materiale som er henvendt mod professionelle der enten arbejder i korrosive miljøer, meget fugtige miljøer, eller steder hvor stigen skal bruges tæt på el-arbejde. Ud over at være et yderst resistent materiale, er glasfiber også utrolig let, og man får en lang stige som både er let, solid og frem for alt, giver god sikkerhed.

Priserne på skydestiger afhænger ligesom alle andre stiger, af hvilken kvalitet man ønsker, samt hvor lang man ønsker stigen skal være.Selv de billigste skydestiger du finder her på hjemmesiden, er kvalitetsmæssigt langt bedre end de billigere stiger fra de store byggemarkeder og supermarkeder, og henvender sig især til kvalitetsbevidste gør-det-selv folk. 

Er man på udkig efter træstiger, afhænger dette selvfølgelig også af kvalitet og længde, men også om du ønsker den 2-delt eller 3-delt. Glasfiberstigerne er typisk lidt dyrere end ved de andre to materialer, og findes i mange forskellige længder og i 2 forskellige kvaliteter fra henholdvis Avanti og Wibe Ladders.

Vi er sikre på, at uanset hvilke behov du har til din stige, og uanset hvor store og hvor mange du skal bruge, at vi altid kan finde en god løsning til dig. Og skulle du være i tvivl om dit valg af stige, så er vi altid klar til at rådgive, enten over telefon, email eller på vores chat her på hjemmesiden.