Multistiger

Multistiger

Multistigen er populære blandt private gør-det-selv folk såvel som håndværkere af enhver slags. Stigerne i denne kategori udmærker sig ved at have flere anvendelsesmuligheder, idet de både kan bruges som enkelt- eller skydestige samt opstilles som fritstående wienerstige med forskydelige vanger. Hos Stigefabrikken.dk ApS har vi Danmarks største udvalg af multistiger fra kendte mærker som Zarges, Jumbo, Silkeborg Stigefabrik m.fl.

 
Henter data...

14 varer

Sorter faldende
pr. side

Relaterede kategorier

Oftest stillede spørgsmål om multistiger

Er det første gang, du køber en multistige, vil der helt sikkert melde sig en række spørgsmål, som du ønsker svar på forud for dit køb. Herunder har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål om multistiger, så du forhåbentligt finder svar på lige præcis det, du søger forud for dit køb.

Hvor høj skal en multistige være?

Er du i tvivl om hvor høj, din nye multistige skal være, kan det være en god ide at holde en tommestok op mod emnet, du skal nå. Sørg for at hold tommestokken i normal arbejdshøjde. Afstanden fra din hånd til emnet, du skal nå, er lig ståhøjden på din multistige. Læs mere om multistige mål og dimensioner her.

Kan man få en multistige med platform?

Der er mange, som forveksler multistiger og foldestiger, idet de begge er ”multifunktionsstiger” og har en foldemekanisme. Multistiger har ingen platform – det har foldestiger derimod. Hos Stigefabrikken.dk ApS har vi både multi- og foldestiger fra kendte mærker som Zarges, Wibe, Jumbo m.fl.

Hvilke materialer fås multistiger i?

Langt de fleste stigetyper fås både i aluminium, glasfiber og træ. Hos Stigefabrikken.dk ApS fører vi udelukkende alu multistiger, idet de dels er meget hårdføre, dels er lettere at bære på end tilsvarende stiger af træ.

Hvilken multistige skal jeg vælge?

Hos Stigefabrikken.dk ApS har vi Danmarks største udvalg af multistiger, og det kan måske synes svært at se forskel på de mange modeller ved første øjekast. Nederst på kategorien ”multistiger” har vi udarbejdet en købeguide, og på hver produktside kan du tilmed læse om forskellene på de enkelte stiger. Læs mere om de forskellige mærker og modeller her.

Mål og dimensioner

Når du køber en multistige er der som udgangspunkt fire mål og dimensioner, du bør kigge på: Max. udskudt længde, Sammenfoldet længde/transportmål, Max. udskudt wienerstigehøjde og stigens bredde. Disse dimensioner findes på produktsiderne eller ved henvendelse til vores kundeservice per telefon, chat eller e-mail.

En multi stige er en smart stige, idet den kan tilpasses den enkelte arbejdsopgave. En fuldt udskudt multistige på 6,4 meter kan også bruges som wienerstige i en lejlighed med 3 meter til loftet og vice versa.

Når du vælger din multistige, er det dog en god ide at have de arbejdsopgaver, den primært skal bruges til for øje. Der er nemlig ingen grund til at vælge en stige, der er højere (og dermed tungere) end højst nødvendigt.

Er du i tvivl, bør du dog vælge en stige, der er/kan blive en smule højere end det, du har behov for ved først kommende arbejdsopgave.

Sådan er reglerne

Generelt gælder det for brug af alle løse stiger, at du altid skal læse brugervejledningen, som enten er vedlagt forsendelsen af din stige eller står beskrevet vha. piktogrammer på stigens ene vange.

Når du benytter en multistige, er det desuden vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne for netop den stigetype, du bruger stigen som. Der er nemlig forskel på, om du bruger din multistige som fritstående stige (wienerstige) eller som anliggende stige (enkelt- eller skydestige).

Ved brug af multistiger (brugt som anliggende stige), gælder således regler for brug af anliggende stiger, og ved brug af multistiger (brugt som fritstående stige), gælder regler for brug af fritstående stiger.

For fritstående stiger gælder det bl.a., at du ikke må stå på de to øverste trin af stigen, og for anliggende stiger gælder det, at stigerne skal opstilles med den rigtige hældning, normalt 65-75 grader.

Mærker og modeller

Der er mange forskellige mærker inden for multistiger. Hos Stigefabrikken.dk ApS har vi valgt at føre et bredt sortiment fra en række af Europas førende stigeproducenter; herunder:

  • Jumbo A/S
  • Silkeborg Stigefabrik
  • Zarges
  • Wibe Ladders
  • Telesteps

Fælles for ovenstående virksomheder er, at de tager sikkerhed og kvalitet alvorligt, og at de hver især har funktioner og fordele, som gør dem unikke. Nogle producerer lette stiger, som er nemme at have med omkring, imens andre har fokuseret på rå slidstyrke og nogle helt tredje er gået efter at lave den bredeste stige for optimal balance under ibrugtagning.

Fordele og ulemper ved multistiger

At vælge en multistige kan være fristende, idet du får flere stiger i én. Prisen på de forskellige stiger må dog aldrig være den overvejende årsag for dit valg af stige, og derfor anbefaler vi altid, at du gør dig dine behov klart, inden du vælger din stigetype.

Fordele ved en multistige

  • Flere i én stige - en stige der har flere funktioner, slidstyrke og materiale.
  • Pladsbesparende - en sammenfoldet multistige fylder ikke nær så meget som tilsvarende enkelt- eller wienerstiger.
  • Teleskopfunktion – De fleste af vores multistiger har teleskopfunktion, der kan benyttes på ujævnt terræn eller på trapper.

Ulemper ved en multistige

  • Høj vægt - selvom multistigen ikke fylder ret meget, vejer den en del grundet de mange låse og led.
  • Multistiger går lettere i stykker - selvom kvaliteten er i top, er der selvsagt flere sliddele, som kan gå i stykker end på tilsvarende enkelt- og wienerstiger. Køber du en professionel multistige vil flere af sliddelene dog kunne skiftes ud.

Anvendelse: Hvorfor vælge en multistige?

Multistigen er et multiredskab, som vil kunne hjælpe dig til tops i mange forskellige situationer. Stigerne har en lang række smarte funktioner, som gør dem særdeles praktiske, hvis ikke du har plads til flere stiger i bilen eller i hjemmet – men stadig har brug for diversiteten.

Multistiger kan anvendes til mange praktiske gøremål og har smarte funktioner, såvel som høj sikkerhed. Hvilke funktioner, de enkelte multistiger har, kan du læse mere om på vores produktsider her på Stigefabrikken.dk.

Er du stadigvæk i tvivl om valg af rette stige eller ønsker du et større multistige tilbud, sidder vi klar til at besvare dine henvendelser per telefon, chat eller e-mail, ligesom vi også gerne giver et godt råd og en kop kaffe i vore showroom i Slagelse.