Lejdere

Om du søger en lejder til brug inde eller ude – til montering på mursten, beton eller i træ, har vi helt sikkert en løsning, som passer. Fortæl os lidt om dine ønsker og behov i formularen herunder - så kontakter vi dig inden for 24 timer (mandag til fredag) med produktforslag og et uforpligtende tilbud på din nye lejder. Vi sørger selvfølgelig for, at den lever op til alle de nødvendige standarder.

 Landsdækkende montering af lejdere Landsdækkende montage

 
Henter data...
Filtrering
Mulige filtre
Kategori
  1. Tak 0

Beskriv dit projekt og få et uforpligtende tilbud

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til valg af den rette løsning, eller er du blot mest tryg ved at bestille over telefonen? Ring eller skriv til os for personlig service og rådgivning om vægstiger, lejdere m.m.

// Catrine, Salg & Service

Adresse (kontor): Karolinevej 7, 4200 Slagelse | Telefon: 78 71 31 31 | E-mail: info@stigefabrikken.dk

Kundereferencer

Lejder købeguide

Sådan vælger du den rigtige lejder

Oversigt

  • Oftest stillede spørgsmål
  • Anvendelsesmuligheder
  • Mål og dimensioner
  • Sådan er reglerne
  • Modleler og materialer
  • Montering
  • Oftest stillede spørgsmål om lejdere

Er det første gang, du køber en lejder, har du måske spørgsmål omkring valg af den rette løsning; herunder, mål og dimensioner, regler, forskellen på de forskellige modeller, montering mv. Herunder har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål.

Hvad er en lejder?

En lejder beskrives i de fleste ordbøger som en lodret stige eller en stejl trapper. Hos Stigefabrikken.dk ApS kalder vi også vores lejdere for vægstiger eller faste stiger. Læs mere om anvendelsesmulighederne her.

Hvor høj skal en lejder være?

For at sikre dig, at din nye lejder kommer i rette størrelse, er det vigtigt, at du oplyser det helt præcise mål på din facade. Så sørger vi for at sammensætte den helt rigtige løsning. Vælger du en standardløsning, bør du vælge nærmeste hele meter. Læs mere om mål og dimensioner her.

Hvornår skal man have rygkurv på en lejder?

For en faldhøjde på 3 meter eller derover anbefaler vi altid faldbeskyttelse i form af faldsikring eller rygværn. Uanset lejderens formål. Der kan være situationer og formål, der ikke kræver brug af faldbeskyttelse før lejderen måler 5-6 meters højde. Læs mere om mål og dimensioner her.

Lejder regler: Hvordan er reglerne?

For at vi kan oplyse reglerne for lige netop din løsning, har vi brug for at vide hvor og hvordan, din lejder skal bruges. Er der tale om en lejder til vedligeholdelse, en flugtvej eller skal lejderen bruges som adgang til maskiner og maskinanlæg? Læs mere om reglerne her.

Hvilken lejder skal jeg vælge?

Hos Stigefabrikken.dk ApS har vi lejdere i aluminium (natur el. eloxeret), rustfri stål, galvaniseret stål og glasfiber. Hvilket materiale, du skal vælge, afhænger igen af stedet, lejderen skal stå samt formålet, den skal tjene. Læs mere om valg af model og materiale her.

Anvendelsesmuligheder

Lejdere er særligt anvendelige som adgangsvej eller flugtvejsløsning på større bygninger, maskinanlæg, på byggepladser m.m., hvor der er behov for en fast stigeløsning, hvor sikkerheden er i orden. Vi har blandt andet leveret lejdere til beboelsesejendomme, produktionsanlæg, halbyggeri, havneanlæg, lager-/logistikcentre mv.

Mål og dimensioner

Sørg altid for at opmåle så præcist som muligt forud for din bestilling. Herved får du den bedste og mest sikre løsning. Vælger du en standardløsning, bør du vælge nærmeste hele meter og selv tilpasse stigen ved montering.

Uanset materialevalg, vil din stige være ca. 50 cm bred. Vælger du en lejderløsning med rygkurv, har den som udgangspunkt en diameter (Ø) på 700 mm, og den fås også i aluminium natur, eloxeret aluminium, galvaniseret stål eller i rustfri stål.

Sådan er reglerne

Hos Stigefabrikken.dk ApS konfigurerer vi vores lejdere i henhold til DIN 18799-1 Faste stiger til bygninger, DIN 14094-1 Brand- og redningsstiger eller EN 14122 Permanente adgangsveje til maskiner og maskinanlæg.

Reglerne for din lejder afhænger af hvad, du skal bruge den til. Er du i tvivl, sidder vores kundeservice klar ved telefon, chat og e-mail mandag til fredag, ligesom du kan finde, læse og downloade diverse standarder og beskrivelser heraf på Dansk Standards hjemmeside, https://www.ds.dk/da.

Modeller og materialer

Stigefabrikken.dk ApS har Danmarks største udvalg af lejdere fra kendte mærker som Zarges, Wibe, Jumbo, Silkeborg Stigefabrik m.fl. Desuden har vi et bredt udvalg af tilbehørsprodukter, hvilket gør os i stand til at levere præcis den løsning, du har behov for.

Skal din nye lejder for eksempel sikres mod ubudne brugere, har du mulighed for at tilvælge en låsbar platform, en aftagelig bundstige eller et bur omkring bunden af din stige.

Montering af lejder?

Er du i tvivl om, hvordan din lejder skal monteres, hjælper vi også gerne med det. I samarbejde med en række monteringspartnere landet over, tilbyder vi montering af stiger og trapper til fordelagtige priser ved samtidigt køb af stiger hos os.

For at vi kan komme med et prisoverslag, bedes du sende et par ord om dit projekt samt en projekttegning eller billeder af stedet, hvor lejderen skal monteres. Herefter vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud på din nye lejder inden for 24 timer (på hverdage).