Hemsestiger

Hemsestiger

Om du søger en hemsestige til børneværelset, soveværelset eller sommerhuset, har vi helt sikkert en løsning i høj kvalitet, som passer. Vælg mellem enkle stiger i naturtræ med udtræksbeslag, som fylder minimalt i rummet og kraftige trappeløsninger i alle regnbuens farve, som bliver en vigtig del af rummets indretning. Søger du hemsestiger på specialmål, kan vi også hjælpe med dette.

Hemsestige på specialmål? Klik her

Henter data...

Varer 1-20 af 44

Sorter faldende
 1. KAMPAGNE
 2. Varianter(Lofthøjde max m )

  Gå til produkt & Vælg variant

  Minka Boras Ligeløbstrappe Pladsbesparende
  Specialpris 2.538,00 kr. 2.030,40 kr. Normalpris 2.820,00 kr.
  Flere varianter
 3. Varianter(Lodret højde m )

  Gå til produkt & Vælg variant

  Minka STRONG Hemsestige SORT
  Specialpris 2.655,00 kr. 2.124,00 kr. Normalpris 2.950,00 kr.
  Flere varianter
 4. Varianter(Lodret højde m )

  Gå til produkt & Vælg variant

  Minka STRONG Hemsestige HVID
  Specialpris 2.655,00 kr. 2.124,00 kr. Normalpris 2.950,00 kr.
  Flere varianter
 5. Varianter(Lofthøjde max m )

  Gå til produkt & Vælg variant

  Minka Softline Ligeløbstrappe Pladsbesparende
  Specialpris 3.102,75 kr. 2.482,20 kr. Normalpris 3.447,50 kr.
  Flere varianter
Side
pr. side

Relaterede kategorier

Er det første gang, du skal købe en hemsestige, melder der sig muligvis en række spørgsmål forud for dit køb. Herunder har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål ifbm. køb af hemsestige samt en række gode råd, du måske kan bruge.

Oftest stillede spørgsmål

Hvor høj skal hemsestigen være?

Eftersom hemsestigen kun skal bruges ét sted, kan du let beregne målet for stigen. Vi har både stiger med standardmål og specielt tilpassede mål. Se de forskellige størrelser og mål i udvalget her.

Hvad er fordelene ved en hemsestige?

En hemsestige er først og fremmest sikker at gå på sammenlignet med en løs enkeltstige. Desuden er den prisbillig sammenlignet med en trappe. Se udvalget af hemsestiger her.

Hvilken hemsestige skal jeg vælge?

Det er en god idé at overveje materiale, bredde og dybde samt hvor dyb stigen skal være. Tænk også på designet, da du ofte skal se på hemsestigen hver dag. Tag et kig på hele udvalget her.

Hvad koster en hemsestige?

Du kan få en hemsestige fra omkring 1.000 kr. Prisen varierer naturligvis efter materialevalg og mål. Se udvalget af hemsestiger her.

Mål og dimensioner: Hvor høj skal en hemsestige være?

Sædvanligvis ved man præcis, hvor høj den hemsestige man skal bruge, skal være. Modsat fritstående stiger, som skal kunne bruges til mange formål, bør det derfor være lettere at fastslå den rigtige højde for en hemsestige.

Vores hemsestiger findes i flere forskellige højder - og vi tilpasser dem også gerne til dig, hvis ikke standardmålene skulle passe. Dog vil du i mange tilfælde selv kunne justere højden på din hemsestige, hvis blot det drejer sig om nogle få centimeter. Køber du en ubehandlet hemsestige, kan du med en god sav selv tilpasse højden - her skal du dog være opmærksom på, at din reklamationsret bortfalder ved egne modificeringer af stigerne.

Fordele og ulemper ved hemsestiger

Hvorfor egentlig vælge en hemsestige frem for en ganske almindelig enkeltstige? Hos Stigefabrikken.dk plejer vi at sige, at man ved hemsestiger får fordelene fra en enkeltstige og en trappe i én og samme stige: En hemsestige er let og mobil (som en enkeltstige) og har dybe, sikre trin (trappe) at træde på. Herunder har vi listet en række af de fordele, vi ser ved en hemsestige:

Fordele ved en hemsestige

 • Sikker at gå på - hemsestigen har dybere trin end tilsvarende enkeltstiger.
 • Smuk at se på - det ubehandlede træ er flot og elegant og passer i ethvert hjem.
 • Prisbillig ift. trapper - hemsestigerne er væsentligt billigere end tilsvarende trappeløsninger.

Ulemper ved en hemsestige

 • Størrelse - hemsestigernes størrelse gør dem mindre mobile end de mindre enkeltstiger.
 • Fast inventar - hemsestigen lader man som regel stå ved flytning, da det sjældent sker, at størrelsen passer til dit nye hjem.

Anvendelse af hemsestiger

Én af de vigtigste fordele, der er ved hemsestigen frem for de lidt smallere og mere spinkle stiger, er helt sikkert sikkerheden. De dybe trin på en hemsestige giver dig et godt trædeareal, som er let at holde balancen på, om du er voksen eller lille. Samtidig er hemsestigen væsentligt mere stabil, end hvad man måske lige skulle tro. Vælger du en hemsestige med beslag, kan du være helt sikker på, at stigen ikke flytter sig, mens du står på den.

Det er både muligt at købe gelænder og beslag til hemsestige separat, men står du overfor at skulle have en ny stige til hemsen, kan du med fordel købe det hele samlet. Vælger du en hemsestige med udtræk, inkluderer stigen et udtræksbeslag, så du kan flytte den til en lodret position, hvor den fylder minimalt i rummet. Det er da smart.

Ingen ømme fødder

To spørgsmål, vi møder igen og igen, er om børnene mon får splinter i fødderne, når de klatrer op ad en hemsestige. Her er det entydige svar, uanset hemsestige fra vores sortiment: Nej, det gør de ikke. Træet er behandlet således, at du ikke risikerer at få splinter i fingre eller fødder under brug. Det andet spørgsmål, folk stiller, er, om trinene er dybe nok til ikke at presse for hårdt i svangen, når man træder op på dem. Også her er svaret nej, hvis du bruger skostørrelser over 48. For børnefødder og voksne med skostørrelser op til 48, er det absolut intet problem at klatre op og ned af vores hemsestiger. Trindybden står tilmed anført ved hver stigemodel, så du har mulighed for at teste, inden du køber.

Før du køber en hemsestige

Ligesom ved brug af andre stiger, er det vigtigt, at du sørger for, at underlaget din hemsestige skal stå på, er jævnt og fast. Skal stigen stå sikkert og godt, er det tilmed vigtigt, at væggen, den skal stå op ad er lige. Er du i tvivl, vil et vaterpas hurtigt kunne fortælle, om en hemsestige vil kunne stå godt i dit hjem.

Hvordan skal hemsestiger se ud?

Som du ser, har vi en række forskellige modeller her på siden fra kendte mærker som Dolle, Silkeborg Stigefabrik, Laggo, Fakro hemsestige m.fl. Da man ofte skal se på sin hemsestige adskillige gange om dagen, er det vigtigt at gøre sig nogle tanker omkring designet. En stige synes måske meget simpel - men vi anbefaler alligevel, at du tager stilling til, om stigen skal have udtræksbeslag, hvilket materiale den skal være lavet i, hvor bred og dyb den skal være m.m.

Har du særlige ønsker eller behov i forbindelse med udformningen af din hemsestige, hører vi gerne fra dig. Vi tilpasser gerne vores stiger, så de passer ind i dit hjem. Her må du dog påregne ekstra leveringstid, ligesom der ved specialproduktioner løber en smule ekstra på prisen. Til gengæld får du en løsning, som er skræddersyet dine ønsker og behov.

Materialer

De fleste hemsestiger produceres i ubehandlet fyrretræ, men du har også mulighed for at vælge andre træsorter som bøg, eg, ask eller endda mahogni. Har du f.eks. møbler eller gulve i eg, vil det mange gange se godt ud, at stigen til din hems er lavet i samme smukke træsort. For yderligere information om vores træsorter bedes du kontakte vores kundeservice.

Hvad koster hemsestiger?

Priserne for vores hemsestiger varierer meget , alt afhængigt af dimensioner og materialevalg. Som alternativ til en enkeltstige i træ kan det måske lyde af meget, men vælger du en hemsestige i stedet for en trappe, er der gode penge at spare.

Pris må aldrig være det vigtigste parameter, når du vælger en hemsetrappe eller -stige. Sikkerhed kommer før alt andet, og skal børnene op og ned af hemsen masser af gange dagligt, er det vigtigt, at trinene på stigen er dybe, og at børnene kan føle sig sikre, når de kravler på dem. Det samme gælder naturligvis ved brug af stiger og trapper på arbejdspladsen.