Brandstiger

Brand- og redningsstiger

Om du søger en brandstige til hjemmet eller virksomheden, har vi helt sikkert en løsning. Stigefabrikken.dk har leveret brandstiger og -trapper til alt fra plejehjem og ældreboliger til sportshaller og virksomhedsdomiciler - og fælles for alle løsninger er, at kvalitet såvel som sikkerhed, selvfølgelig, er i top. Vælg én af produktkategorierne herunder - eller send os dine kontaktoplysninger på info@stigefabrikken.dk - så sørger vi for, at du bliver ringet op af en stigespecialist inden for 24 timer.

Henter data...

Populære kategorier

Når uheldet er ude...

Når uheldet er ude, kan det være et spørgsmål om liv eller død, hvorvidt der er monteret en brandstige eller en anden flugtvejsløsning. I samarbejde med nordens førende producenter af brand- og redningsudstyr tilbyder vi et bredt sortiment af løsninger, som kan få dig og dine nærmeste i sikkerhed, når uheldet er ude. Er du i tvivl? Kontakt vores kundeservice for mere information om brand- og redningsstiger.

Kontakt os

Oftest stillede spørgsmål om Brand- og redningstiger

Hvad er en brand og redningsstige?

En brand og eller redningsstige er en brandfri flugtvej, hvis der skulle opstå brand eller andre farer. Der findes flere forskellige smarte løsninger i denne kategori. Blandt andet foldbare løsninger, der kan monteres vertikalt på væggen. Disse stiger er næsten ikke synlige, når de ikke er i brug. Kontakt gerne vores kundeservice, hvis du skulle have brug for hjælp eller vejledning. Vi sidder klar til at hjælpe dig på enten chat, mail eller telefon.

Øger en brandstige risikoen for indbrud?

Nej. En brandstige kan ikke foldes ud nedefra, så den øger ikke risikoen for indbrud eller giver heller ikke uvedkommende en let adgang til din bolig.En brandstige vil derimod kun øge sikkerheden i din bolig, hvis der skulle opstå et behov for evakuering.

Hvordan brandsikrer jeg min bolig?

En brugbar flugtvej skal være både fri for flammer, men også for røg. Derfor kan trapper mange gange ikke benyttes som flugtvej. En brandstige monteres på husvæggen og foldes ud ovenfra. Stigen udløses på sekunder ved hjælp af en udløser splint. Du kan også benytte en redningsstige, der monteres i vindueskarmen ved hjælp af kroge.

Hvor meget plads tager en brandstige?

En foldbar brandstige fylder ikke mere end nedløbsrøret og kan leveres i alle RAL-Farver så den passer til huset. Brandstigen udløses på sekunder ved hjælp af en udløser splint. En brandstige kan ikke udløses nedefra.

Hvilke regler gælder for brand- og redning stiger?

Der er ikke egentlige krav til flugtveje i en enfamiliebolig. Den eller de døre, man anvender i dagligdagen til at komme ind og ud, er nok til, at man kan komme ud i tilfælde af brand. Der er ikke krav til bredde eller udformning i enfamilieboliger. I etageejendomme er kravene noget mere skærpede. Man skal være opmærksom på, at de krav, der gælder i dag, ikke nødvendigvis var gældende, da etageboligen blev opført. Derfor kan man bo i en etageejendom, hvor de gældende krav måske ikke er opfyldt.her.

Brandstiger: For sikkerhedens skyld

Der er ingen grund til at sætte yderligere risici i spil, når der er folk der skal evakueres fra brand eller andre ulykker, derfor er det vigtigt at vælge den rigtige brandstige af den rigtige kvalitet, der er ingen grund til at gå på kompromis. Der findes flere smarte løsninger på brandstiger, eksempelvis foldbare brandstiger til rømning af bygninger, som kan monteres vertikalt på bygningens ydervægge, og ikke tager plads eller ser ud af noget, når den er foldet sammen. Man kan ikke folde brandstigen ud nede fra, så der er ingen risiko for indbrud eller diverse ting. Disse typer opfylder alle kravene til en brandstige, de er nemme at håndtere, utroligt simple og i den bedste kvalitet på markedet.

En brugbar flugtvej skal ikke bare være fri for ild – den skal også være fri for røg. Selvom trappen er bygget af sten eller beton, kan den altså ikke nødvendigvis anvendes som flugtvej ved brand. Med en brandstige / redningsstige kan man redde sig ud i god behold – uden at springe med risiko for brækkede arme og ben. Krogenes særlige konstruktion på brandstigerne / redningsstigerne holder den væk fra muren, hvilket sikrer et bedre greb. Stigen fastgøres til vinduesrammen og smides derefter ud af vinduet.

I en nødsituation åbnes stigen på få sekunder ved hjælp af en udløsersplit, hvorefter den folder sig ud, så man nemt og sikkert kan kravle ned. Hvis der er flere etager, kan udløserstationer installeres på hver etage. Stigen kan derefter udløses fra hver etage, men kun nedad. Hvis stigen er udløst fra f.eks. 3. etage, kan den stadig udløses fra højere beliggende etager og ned til 3. etage. Da stigen ikke kan åbnes fra gadeplan, er det umuligt for uvedkommende at kravle op af stigen. Stigen er velegnet til både hoteller, kontorer, institutioner og privatbeboelse. Den længste stige, der til dato er installeret, sidder på et hotel, er i Østrig og var på 40 meter.

Man hører ofte, at man kan føle sig sikker, når de indvendige flugtveje er brandsikret med f.eks. gips. Desværre er det et faktum, at ild i et gang-areal kan spærre adgangen til flugtvejen, ligesom det for det meste er røgen og ikke ilden, der dræber. En røgfyldt flugtvej er en dårlig flugtvej. Med en udfoldelig brandstige monteret de rigtige steder, vil der altid være en sikker flugtvej. I villaer med flere etager sover man næsten altid ovenpå, og da brande oftest opstår i stueetagen, er det i mange tilfælde umuligt at flygte den vej. I disse tilfælde vil man være sikker med en udfoldelig brandstige. Stigen er produceret i elokseret aluminium og er derfor særdeles holdbar og kan tåle alt slags vejr. Den er TÜV-godkendt til en vægt på 500 kilo pr. meter. Stigen er særdeles stabil. Den kan monteres af enhver med en smule snilde. Stigen fylder ikke mere end nedløbsrøret, og kan leveres i alle RAL-farver, så den passer til husets farve. Den kan tilpasses individuelt, således at den f.eks. går ud over en gesims, tagrende eller lignende

Derfor skal du vælge en rigtig brand-/redningsstige!

Hvorfor kan man ikke bare fæstne en enkeltstige eller skydestige til bygningen? Enkeltstiger og alle andre stigetyper har aldrig været produceret med den tanke, at de ville blive brugt som brandstige, derfor skal man altid vælge en stige der er lavet til formålet. Brandstiger er lavet og godkendt til at blive brugt i nødstilfælde såsom brand og er derfor lavet til at bære så mange mennesker som der er plads til på stigen, hvor andre stiger kun er bygget til at kunne holde til én person. Der er derudover væsentligt højere krav til stabiliteten på en brandstige end ved eksempelvis en enkeltstige, og vil man gerne have sin brandstige godkendt, så er der altså kun én løsning der gælder, og det er at vælge en rigtig brandstige.

Produkter fra branchens bedste producenter

I kategorien brandstiger finder du kun stiger produceret af branchens bedste fabrikanter, nøje udvalgt så du altid kan være sikker på, at kvaliteten, sikkerheden og ikke mindst priserne, er helt i orden. Dette gælder også resten af vores store sortiment på vores webshop, hvor du kan finde alt lige fra enkeltstiger til hejsestiger samt stilladser, arbejdsplatforme og arbejdsbukke. Det er kun rimeligt, at alle får muligheden for, at få den bedste kvalitet. Så slipper du for at sætte liv og lemmer over styr, når du skal op i højderne, uanset hvilken stigetype, kvalitet eller mærke du vælger.

Se vores udvalg i kategorien ”brandstiger” – hvis du kommer i tvivl om godkendelser, sikkerhed eller andet omkring stiger, skal du være velkommen til at ringe på 78713131 eller skrive en mail til os på info@stigefabrikken.dk. Hvis der er yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular.