Aluminiumsstiger

Aluminiumsstiger

I denne kategori finder du et bredt udvalg af forskellige alu stiger. Vælg mellem enkeltstiger, kombistiger, skydestiger, teleskopstiger, foldestiger, trappestiger og arbejdsbukke af aluminium - vi har alle typer alu stiger til alle behov. Søger du en særlig stige eller en specialløsning, som ikke findes her på siden, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte vores kundeservice, som altid gerne hjælper med at finde den helt rigtige aluminiumsstige.

 

Aluminiumsstiger

Stiger af aluminium / alu stiger

Aluminiumsstiger findes i forskellige slags stiger, forskellige former og størrelser: Fra trappestiger og arbejdsplatforme til loftstiger, lange skydestiger og stilladser - til privat forbrug såvel som til industrielt brug. Aluminumsstigerne er blandt vores mest solgte stiger, og derfor har vi valgt at føre et bredt udvalg fra flere af vores professionelle leverandører, så du som kunde altid har noget godt og forskelligt at vælge i mellem.

Vores leverandører af aluminiumsstiger på stigefabrikken.dk

Hvorfor aluminiumsstiger?

Aluminiumsstiger er populære blandt husejere og håndværkere både fordi de er utrolig lette, nemme at håndtere, slidstærke og har en lang levetid. Aluminium ruster ikke og er meget modstandsdygtig over for korrosion. Det er derfor muligt at opbevare en aluminiumsstige i et brændeskur, carport under et udhæng el.lign. Her er et par af fordelene ved en aluminiumsstige:

  • Slidstærk
  • Letvægt
  • Høj bæreevne
  • Korrosionsbestandig
  • Ingen/lav vedligeholdelse
  • Vejrbestandig

Selvom der er mange fordele ved aluminiums stiger, er der selvfølgelig også ting, du skal være opmærksom på. Det er f.eks. vigtigt, at du vælger den rigtig type stige, som egner sig bedst til det arbejde, du ønsker at have udført vha. stigen. Er du i tvivl, så læs produktteksterne her på siden eller kontakt os på stigefabrikken.dk for mere information og vejledning.

Hvis du vil se alle vores stiger, finder du dem her.

Husk sikkerheden

Mange aluminiumsstiger er som følge af konstruktionsfejl og forkert materialesammensætning livsfarlige at anvende. Derfor er det vigtigt at vælge en aluminiumsstige som er godkendt af arbejdstilsynet.

Især ved køb af aluminiumsstiger er det vigtigt, at du har kvalitet og sikkerhed for øje. Billige stiger af aluminium bliver hurtigt trætte og får uhensigtsmæssige brud, som i værste fald kan føre til personskader. Det er vigtigt, at en aluminiumsstige er forstærket på strategiske steder, at trinene er nubrede eller belagte, da aluminium bliver glat, når det bliver vådt samt at stigen enten har gummisko eller også er nubret under fødderne for at forhindre udskridning.

Der sker rigtigt mange ulykker ved arbejde på stiger hvert år. Før I beslutter jer for at bruge en stige til arbejdet, skal I vurdere, om det er mere sikkert at bruge et stillads, en lift eller en anden sikker platform.

Det gælder også hvis I skal bruge en stige til arbejdet ude hos en kunde. Så skal jeres arbejdsgive sørge for, at arbejdsforholdene er forsvarlige fx at arbejdsstedet indrettes så arbejdet på stigen kan foregår sikkert. Stiger må bruges til kortvarigt arbejde og ved arbejde, som skiftevis foregår fra stige og fra gulv, terræn o.l., hvis arbejdet ikke overstiger en tredjedel af arbejdsdagen.

Den enkelte periode, hvor der arbejdes fra stige, bør ikke overstige 30 minutter. Stiger må kun bruges hvor underlaget er vandret og fast. Stigen skal flyttes under arbejdet, så det ikke er nødvendigt at række mere end én armlængde ud fra stigevangen. Ved arbejde på stiger må man ikke gå længere op end det tredjeøverste trin.

Man må ikke arbejde på stiger i mere end 5 meters højde, der er dog enkelte undtagelser fx ved montage af betonelementer. Der må kun anvendes værktøj, der kan betjenes med én hånd, og værktøjer og byrder, som bæres på stiger, skal være lette og nemme at håndtere.

Vi fører udelukkende sikkerhedsgodkendte stiger, og du behøver således ikke være bekymret, når du handler hos os. Alligevel er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål om valg af stige og/eller sikkerhed ved arbejde i højderne.

Bemærk!

Det kan somme tider være fristende, at række ud efter blade i tagrenden, som man ikke helt kan nå fra een given position frem for at kravle ned og flytte stigen. Da aluminiumsstiger et letvægtstiger, er det ekstremt farligt at flytte vægten ud i siderne af dem. Det er vigtigt at man ikke står på det sidste trin, så derfor anbefaler vi at står på det næstsidste trin.

Flytter du balancepunktet for langt til den ene side, kan du være sikker på, at både du og din stige vælter ned. Hold derfor altid dit balancepunkt mellem vangerne for optimal sikkerhed.

Se vores udvalg i kategorien ”aluminiumsstiger” – hvis du kommer i tvivl om godkendelser, sikkerhed eller andet omkring stiger, skal du være velkommen til at ringe på 71998087 eller skrive en mail til os på info@stigefabrikken.dk. Hvis der er yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular.