stiger

Stiger

Hos Stigefabrikken.dk ApS har vi Danmarks største udvalg af stiger fra kendte mærker som Zarges, Jumbo, Wibe, Silkeborg Stigefabrik m.fl. Find det du har behov for i vores store udvalg af trappestiger, udtræksstiger, hemsestiger, wienerstiger, alustiger, teleskopstiger, letvægtsstiger, foldestiger og mange andre stigetyper. Har du særlige ønsker og behov ifbm. specialmål, projektsalg el.lign., sidder vores kundeservice klar til at hjælpe på telefon 78 71 31 31 eller e-mail info@stigefabrikken.dk. Ingen opgave er for stor eller lille.

 
Henter data...

Populære stigemærker

Stige købeguide

Sådan vælger du den rigtige stige

Hos Stigefabrikken.dk ApS har Danmarks største udvalg af stiger. Du finder alle slags godkendte stiger i aluminium, glasfiber og træ. Vi fører stiger fra kendte mærker som Zarges, Wibe, Jumbo, Silkeborg Stigefabrik, Telesteps m.fl. Fælles for alle vores stiger er, at de er godkendt i henhold til europanormen EN131, og du kan således være helt tryg, når du køber din nye stige hos os.

Oftest stillede spørgsmål

Hvor lang en stige har jeg brug for?

Har du brug for hjælp til at finde den korrekte stige til dig selv eller din virksomhed, hjælper vi dig meget gerne. Ingen opgave er for stor eller lille. Hos Stigefabrikken fokuserer vi udelukkende på stiger, og vi har derfor opbygget en kæmpe viden om vores produkter. Se vores varierede udvalg af godkendte stiger her.

Hvilke mål og længder kan jeg købe hos Stigefabrikken?

Stigefabrikken sælger alle længder og mål af stiger: 4 meter, 8 meter, 12 meter og mange flere. Har du ønsker om specialmål, klarer vi også det. Du finder alt lige fra den mindste 2 trins eller 3 trins stige over de længere 7 og 8 trins stiger til de professionelle skydestiger på 10 og 12 meter. Se alle typer stiger i vores udvalg her.

Hvilke mærker kan jeg vælge mellem?

Vi har Danmarks største udvalg af stiger fra kendte mærker som Zarges, Jumbo, Wibe, Silkeborg Stigefabrik m.fl. Standardsortimentet kan du købe direkte i netbutikken, og har du særlige ønsker til specialmål eller lignende, sidder vi klar ved telefonen. Se alle typer stiger i vores udvalg her.

Hvad er bedst, en stige i aluminium eller glasfiber?

Det afhænger af formålet. Skal du fx bruge stigen til elektriker-arbejde, vil mange foretrække en let glasfiberstige, der ikke leder strøm. En stige i aluminium er til gengæld utrolig alsidig, og der findes alu stiger til alle behov. Se hele vores udvalg af stiger her.

Hvor højt må man arbejde fra en stige?

Svaret afhænger bl.a. af stigens type. Der skelnes mellem “løse stiger” og “faste stiger”. Du kan hurtigt sætte dig ind i de almindelige regler for brug af stiger i vores guide til regler for brug af stiger, eller se vores store udvalg af forskellige stiger her.

Kan jeg sætte en stige mod en tagrende?

Når du fx renser tagrender skal du undgå at sætte din stige direkte mod tagrenden. Støt i stedet stigen mod rendejernene eller læg et bræt i tagrenden, som stigen kan støtte på, så tagrenden ikke bliver bøjet. Se alle Stigefabrikkens stiger og tilbehør til stiger her.

Forskellige stiger til forskellige behov

I et traditionelt byggemarked finder du typisk et, to eller tre produkter inden for hver stigetype, som er kategoriseret God, Bedre, Bedst. Hos os finder du op til 30 forskellige modeller inden for de enkelte stigetyper, hvilket giver dig mulighed for at vælge den helt rigtige stige til enhver arbejdsopgave.

Stige eller stiger?

Om du er gør-det-selv mand og søger en enkel stige til hjemmet eller facility manager på udkig efter nye stiger til en større produktionsvirksomhed, er hjælpen lige ved hånden. Har du brug for hjælp til at finde det rette produkt, sidder vi klar ved telefon, mail og chat til at hjælpe dig helt i mål med dit indkøb. Kontakt vores kundeservice på telefon 78 71 31 31 eller e-mail info@stigefabrikken.dk. Ingen opgave er for lille eller stor.

Tilbehør og reservedele

Foruden Danmarks største udvalg af stiger, har vi også et bredt udvalg af stigetilbehør og -reservedele. Vi fører det fulde tilbehørsprogram fra alle de mærker, vi fører, og kan således være behjælpelige med alt fra nye stigesko, bændler til wienerstiger og kombistiger, værktøjsbakke til trappestiger m.m.

Søger du tilbehør eller reservedele til en ældre stige, som ikke findes på vores hjemmeside, hjælper vi naturligvis så godt, vi kan med at finde det, du søger. For at kunne finde frem til tilbehør og reservedele har vi brug for at kende stigens varenummer, som gerne står på et klistermærke på en af stigens to vanger. Yderligere, er det en stor hjælp, hvis du vedlægger et billede af stigen. 

Rådgivning om stiger

Modsat mange andre netbutikker, har vi valgt udelukkende at sælge og fokusere på det, vi er allerbedst til; nemlig, Sikkerhed i højden. Vi har opbygget en bred viden om de produkter, vi sælger - og svarer dagligt på alle mulige og umulige spørgsmål om køb og brug af stiger.

Har du eller din virksomhed behov for rådgivning om valg af den rette model/type, korrekt brug af stiger, sikkerhed på arbejdspladsen el.lign., hjælper vi gerne. Vi afholder stigekurser, udfører stigeeftersyn, og kommer også gerne ud og underviser på uddannelsesinstitutioner, hvor det måtte være relevant for eleverne at lære om sikker brug af stiger.

Husk sikkerheden

Mange billige stiger er som følge af konstruktionsfejl og forkert materialesammensætning livsfarlige at anvende. Derfor er det vigtigt at vælge en stige som er godkendt af arbejdstilsynet og lever op til gældende europanormer.

Især ved køb af aluminiumsstiger er det vigtigt, at du har kvalitet og sikkerhed for øje. Billige stiger af aluminium bliver hurtigt trætte og får uhensigtsmæssige brud, som i værste fald kan føre til personskader. Det er vigtigt, at en aluminiumsstige er forstærket på strategiske steder, at trinene er nubrede eller belagte, da aluminium bliver glat, når det bliver vådt samt at stigen enten har gummisko eller også er nubret under fødderne for at forhindre udskridning.

Der sker rigtigt mange ulykker ved arbejde på stiger hvert år. Før I beslutter jer for at bruge en stige til arbejdet, skal I vurdere, om det er mere sikkert at bruge et stillads, en lift eller en anden sikker platform.

Det gælder også hvis I skal bruge en stige til arbejdet ude hos en kunde. Så skal jeres arbejdsgive sørge for, at arbejdsforholdene er forsvarlige fx at arbejdsstedet indrettes så arbejdet på stigen kan foregår sikkert. Stiger må bruges til kortvarigt arbejde og ved arbejde, som skiftevis foregår fra stige og fra gulv, terræn o.l., hvis arbejdet ikke overstiger en tredjedel af arbejdsdagen.

Den enkelte periode, hvor der arbejdes fra stige, bør ikke overstige 30 minutter. Stiger må kun bruges hvor underlaget er vandret og fast. Stigen skal flyttes under arbejdet, så det ikke er nødvendigt at række mere end én armlængde ud fra stigevangen. Ved arbejde på stiger må man ikke gå længere op end det tredjeøverste trin.

Man må ikke arbejde på stiger i mere end 5 meters højde, der er dog enkelte undtagelser fx ved montage af betonelementer. Der må kun anvendes værktøj, der kan betjenes med én hånd, og værktøjer og byrder, som bæres på stiger, skal være lette og nemme at håndtere.

Vi fører udelukkende sikkerhedsgodkendte stiger, og du behøver således ikke være bekymret, når du handler hos os. Alligevel er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål om valg af stige og/eller sikkerhed ved arbejde i højderne.

Stige regler: Sådan er reglerne..

Både du og din stige skal opfylde bestemmelserne i europanormen EN131, som i 7 dele beskriver alt fra producentens krav til prøvning og mærkning af produkterne til brugerinstruktioner for de enkelte stigetyper. Vil du læse mere om regler for brug af stiger, har vi lavet en guide herunder. 

Stigekontrol / stigeeftersyn

Arbejdstilsynet kræver, at du kontrollerer dine stiger mindst en gang om året. Et stigeeftersyn består af en grundig gennemgang for skader og defekter samt korrekt mærkning af stigerne. Alle observationer føres i logbog og stigerne afmærkes efter kontrol.

Hvem må kontrollere stiger?

Arbejdstilsynet skriver: "Stiger skal undersøges grundigt efter leverandørens anvisning af en sagkyndig person."

En sagkyndig person beskrives flere steder som en person, som har kendskab til produkternes tekniske opbygning og funktion, har modtaget oplæring i service og vedligehold af stiger og har kendskab til Arbejdstilsynets sikkerhedskrav til produkterne, specielt vedrørende anvendelse og korrekt mærkning.

Klik på et af følgende links for at læse mere om stigekontrol / stigeeftersyn.

Stige, stillads eller lift?

Skal du bruge begge hænder til arbejde i mange meters højde, kan det af og til være, at et stillads eller en lift egner sig bedre til opgaven. Er du i tvivl, giver vi gerne vores besyv med.

Slip for besværet - Sikker betaling og hurtig levering

Ved at handle i vores webshop slipper du for alt besværet, der er forbundet med at købe stiger i byggemarkeder eller trælasten, samtidig med at du har adgang til et sortiment, som er mange gange større end i de fleste fysiske butikker. Når du har fundet den stige, du ønsker at købe, slipper du tilmed for at stå i kø ved kassen - og efterfølgende at finde en måde at få fragtet den nyanskaffede stige hjem på. Vi leverer direkte til din privat- eller virksomhedsadresse.

En stor del af vores varer leveres fra dag til dag ved bestilling inden klokken 12.00. Har du brug for ekspress-levering, er der dog også mulighed for dette mod et mindre gebyr. Har du selv mulighed for at afhente varen, koster det naturligvis ikke ekstra. Dog kan afhentning kun ske ved forudgående aftale.