Regler for brug af stillads

Her på siden finder du generel vejledning om god praksis i håndtering og brug af stilladser. Vejledningen er udarbejdet af Stigefabrikken.dk ApS med faglig bistand fra en række af vores leverandører. Indholdet tager udgangspunkt i DS/EN, hvilket betyder, at det er en europæisk standard, der har status som dansk standard.

Godkendelser for stilladser

Alle stilladser på Stigefabrikken.dk er godkendt efter de gældende regler på det danske marked. Da Sverige har strengere standarder for godkendelse af stilladser, har vores to Svenske udbydere producenter lidt anderledes formalia at følge. Hvorom alt er, handler det i sidste ende om at alle stilladser lever op de gældende regler på det danske arbejdsmarked, uanset om stilladset er godkendt af TÜV NORD eller SP.

Priser - hvad er inkluderet i prisen?

Når du skal købe et nyt stillads, er det vigtigt at have fokus på hvad der er inkluderet i prisen. Det er altså ikke muligt at sammenligne to priser, ud fra et stillads højde. De væsentligste punkter at have i betragtning, er om prisen inkluderer stilladssider, fodlister, støtteben (samt længden på støttebenene), samt antal arbejdsplatforme (og er de med elle uden lem). Priserne på Stigefabrikken.dk vises både inkl. og ekskl. moms.

Levering af stilladser købt på Stigefabrikken.dk

På langt de fleste stilladser levere vi indenfor 1-2 dage og der er gratis levering på alle vores produkter, til fastland og brofaste øer.

Stillads regler 

 Regler for brug af stilladser

  1. Gelænder og fodlister skal anvendes ved ståhøjder fra 2,0m.
  2. Fra 2m ståhøjde og op er der krav om både ind- og udvendig gelænder, på stilladstrapper.
  3. Størrelsen på støtteben afhænger af producenten og du kan få vejledning hos vores kundeservice for info herom.
  4. For folde- og rullestilads: Afstanden mellem to platforme må maks. være 4,0m. Den første platform må dog være placeret maks. 4,4m over stilladsets underlag.
  5. Alle fastmonterede stilladser skal være forsynet med sikkerhedsskilt, jf. AT bekendtgørelse nr. 727 (29. juni 2004). Der skal på dette skilt være information om stilladsklassen og stilladsets anvendelsesform.
  6. På stilladser, der er højere end 5 meter og længere end 10 meter, og som skal benyttes af flere end 2 personer samtidigt, være separate opgangsfelter, jf. AT bekendtgørelse nr. 727 (29. juni 2004).
  7. Overgår stilladshøjden 10,5m ved udendørs brug, er der krav om at stilladset fastgøres til væg.
  8. Stilladser må kun opstilles fast og bæredygtig underlag.
  9. Hjul skal være forsynet med en bremsemekanisme.
  10. Opnår stilladset en højde på over 3 m, skal opstillingen ske under ledelse af en særlig sagkyndig person og ydermere skal de ansatte have gennemgået den særlige uddannelse for stilladser.
Stillads opstilling


Note: Ved køb af stilladser på Stigefabrikken.dk medfølger montagevejledninger, uanset producent.

Vær opmærksom på at denne vejledning ikke er 100% fyldestgørende og det er nødvendigt at sætte sig ydereligere ind i regler for specifikke situationer og stilladstyper.

Mere info om regler for brug og opstilling af stilladser

På følgende links kan du finde yderligere informationer omkring brug af stilladser på arbejdsmarkedet.