Skunklemme
Skunklemme er designet til at give nem adgang til loftrum og skunkrum, der ofte findes i skrå tage. Disse lemme er praktiske til både opbevaring og vedligeholdelse, da de gør det let at komme til svært tilgængelige områder. Skunklemme er ofte isolerede for at forhindre varmetab og kan udstyres med forskellige lukkemekanismer for at sikre en tæt forsegling. De er ideelle til hjem og bygninger, hvor pladsen skal udnyttes effektivt, og hvor der er behov for regelmæssig adgang til loftrum for inspektion og reparation.
Skunklem på specialmål? Send os en mail på: [email protected]
Hulmål: Hulmål angiver målene på dit hul i loftet. Hulmål skal gerne være lidt større end skunklemmens udvendige karmmål og er som regel beregnet af producenten.
-
Varianter(Hulmål, bxhxl cm )
Dolle ClickFix 56 SkunklemSpecialpris 1.267,50 kr. 1.014,00 kr. Normalpris 1.690,00 kr. -
Varianter(Hulmål, bxhxl cm )
Dolle Skunklem Clickfix 56 PRO+ WHSpecialpris 1.657,50 kr. 1.326,00 kr. Normalpris 2.210,00 kr. -
-
Varianter(Hulmål, bxhxl cm )
-
Varianter(Hulmål, bxhxl cm )
-
Varianter(Hulmål, bxhxl cm )
-
-
-
Varianter(Hulmål, bxhxl cm )
Relaterede kategorier
Skunklem købeguide
Sådan vælger du den rigtige skunklem
Hvad er en skunklem?
De fleste skunklemme benyttes, så skorstensfejere, elektrikere mv. kan inspicere bag væggene. Der er dog også flere, der benytter skunklemme til mindre opbevaringsrum eller som adgangsvej fra førstesals beboelse til uudnyttet loftrum el.lign.
Hvor stor skal min skunklem være?
Størrelsen på din skunklem afhænger af, hvor stort et hul du kan lave i væggen ind til skunken. Som udgangspunkt skal hullet være minimum to centimeter bredere og to centimeter højere end skunklemmens udvendige karmmål. Læs mere om mål og dimensioner her.
Kan jeg få en skunklem på specialmål?
Har du ikke mulighed for at ramme et hulmål, som passer med et af vores standardmål, laver vi gerne en skunklem på specialmål. Send os blot dine mål og dimensioner samt ønsker til isolering m.m. Så sender vi et uforpligtende tilbud retur. Læs mere om skunklemme på specialmål her.
Isoleret skunklem: Hvad er u-værdi?
Skunklemmens u-værdi er et udtryk for skunklemmens evne til at isolere. Jo lavere u-værdi, desto bedre isolering. Læs mere om skunklemmenes isoleringsevne her.
Kan en skunklem være lydisoleret?
Ja. Har du f.eks. et brummende varmeanlæg, en summende el-styring el.lign. bag din skunklem, er det en god ide at vælge en model, som er lydisoleret. Læs mere om lydisolering af skunklemme her.
Mål og dimensioner: Hvor stor skal en skunklem være?
Der er som udgangspunkt ingen minimumskrav, du skal møde, når du vælger din skunklem. Størrelsen på lemmen afgøres således af dine ønsker og behov: Skal lemmen bruges til inspektion, som adgangsvej eller noget helt tredje?
Skal du udskifte en eksisterende lem, vil det give mening at bestille en skunklem med samme udvendige karmmål som den eksisterende løsning. Herved kan du være sikker på, at den nye skunklem passer.
Ønsker du en større skunklem, kan du undersøge, om hullet fra den eksisterende løsning eventuelt kan udvides. Ønsker du derimod en mindre skunklem, kræver dette, at hullet kan gøres mindre samt en masse spatel- og malearbejde.
Når du skal vælge din skunklem, er der særligt tre mål og dimensioner, du skal være opmærksom på.
Udvendigt karmmål
Skunklemmens udvendige karmmål er det mål, skunklemmen bliver produceret i. Skal den nye skunklem erstatte en gammel, kan du blot måle karmen på den gamle og bestille en ny i samme størrelse. Har du kun et hulmål, kan du finde det udvendige karmmål ved at trække cirka to centimeter fra hulmålet (både bredde og højde). Herved får du plads til at få skunklemmen på plads.
Hulmål
Hulmål er målet på selve hullet, du har i væggen. Har du allerede købt din skunklem, og skal du til at lave hullet i væggen, bør du regne modsat ift. eksemplet ovenfor. Har du et hulmål på 122 x 172, bør du have en udvendig karmstørrelse på 120x170 cm.
Rammens dybde
Mange gange spiller rammens dybde ikke den store rolle, idet de fleste vægge er tykkere end vores rammer. Du bør dog altid lige måle vægdybden op, inden du bestiller en af vores dybe termolemme, som kan risikere at være for dyb ift. en tynd gipsvæg el.lign.
Skunklem på specialmål: Sådan gør vi
I samarbejde med to danske fabrikker har vi mulighed for at producere skunklemme på lige præcis de mål, du ønsker. Lige fra en lillebitte skunklem til en skunkdør, som du kan benytte som adgangsvej.
Udfyld denne formular (klik her) og beskriv dine ønsker og behov – så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud inden for 24 timer på hverdage.
Bestiller du en skunklem på specialmål, er leveringstiden cirka 14 dage.
Skunklem med isolering
Skunklemme fås både med og uden isolering. Skal din lem bruges i garagen, værkstedet eller i opbevaringsrum på loftet, spiller det måske ikke den store rolle, om din skunklem er isoleret eller ej. Men skal den bruges i et børneværelse på 1. sal, er det nok en god ide at vælge en lem, som er isoleret.
U-værdi og varmetab
Isoleringsevnen på produkterne i denne kategori er angivet som U-værdi. U-værdien siger noget om lemmens evne til at holde på varmen, idet den fortæller hvor stort varmetabet er. Du bør således altid gå efter en så lav U-værdi som muligt, hvis du ønsker en god isoleringsevne.
Lydisoleret skunklem
Flere og flere er begyndt at benytte skunken som en slags teknikrum, hvor spillemaskiner, eksterne harddisks, el-tavler osv. kan opbevares. Disse maskiner har det med at afgive en summelyd, som kan være træls at høre på i længden. I sådanne tilfælde kan det være godt at have en lydisoleret skunklem.
Har din skunklem en lav U-værdi, er det typisk også tegn på at lemmen vil have en god lydisolering. Der findes dog skunklemme som har en særlig lydisolerende evne. Kontakt vores kundeservice for mere information herom.
Montering af skunklem: Gør-det-selv eller ej?
Uanset om du vælger at montere din nye skunklem selv eller får hjælp til det, er det meget vigtigt, at du har tungen lige i munden for perfekt montering. I langt de fleste huse er der luftgennemstrømning i skunken, hvilket betyder, at en fejlmonteret skunklem vil skabe træk i lokalet, den er monteret i.
Er du i tvivl om, hvordan din skunklem skal monteres, guider vi dig gerne, så du undgår træk og/eller henviser til en lokal tømrer i dit område, som kan hjælpe med at få lukket korrekt af omkring skunklemmen.
Hvilken skunklem skal man vælge?
Er du stadigvæk i tvivl om, hvilken skunklem, du bør vælge? Kontakt vores kundeservice og fortæl os lidt om dine ønskemål, isoleringsevne og lemmens udtryk, generelt.
Hvis skunklemmen ikke skal bruges i et særligt rum, som kræver brand skunklemme, står det dig frit for at vælge imellem de mange modeller, vi har på hjemmesiden.
ER der krav om brandsikring, bedes du notere dette. Så sørger vi for, at du inden for få uger vil modtage en skunklem af top-kvalitet.