Skydestiger

Her finder du 2- og 3-delte skydestiger til brug i privaten eller erhverv. Stigerne fås i aluminium, glasfiber eller træ og er godkendt og certificeret jf. relevante standarder. Skydestiger af aluminium og glasfiber er lette at flytte rundt med og egner sig derfor godt til arbejde, hvor stigen skal flyttes, mens træstiger er noget tungere og betydeligt mere robuste end skydestiger i aluminium. Uanset materiale, er alle vores trin skridsikret, så du ikke risikerer at glide af trinene.

100% sikker e-handel

Vi er E-mærket, hvilket giver dig garanti for sikker og gennemsigtig e-handel.

DKs største udvalg

Hos os finder du Danmarks største udvalg af stiger, stilladser og trapper.

Gratis levering

Vi leverer gratis til fastland og brofaste øer i Danmark.

SkydestigerVores skydestiger er særligt populære blandt husejere, som har brug for en all-round løsning, der kan bruges ved rensning af tagrender, maling af husgavl, frugtplukning mv. Dog benytter mange håndværkere også denne type stige, da den er lettere at transportere end de helt store enkeltstiger. Skydestigerne fås i aluminium og glasfiber, og der er flere forskellige modeller at vælge imellem.

Hvor høj skal en skydestige være?

Højden på din skydestige kommer meget an på formålet, og det smarte ved at vælge en skydestige, er jo lige netop at den er justerbar, og derfor passer til flere formål. Hvis man ser enkeltstiger som alternativ, kan du med en skydestige være mere sikker på, at du ikke kommer ud for, at skulle stå og mangle et par cm når du skal op og arbejde, end ved andre stiger.

De primære overvejelser du skal gøre dig, når du vælger højden på din skydestige, er om du kunne få brug for at arbejde højere i fremtiden. Du skal blot tænke på, hvor højt du har brug for at komme op, og eventuelt om du skulle bruge den i 2- eller 3 dele, for at opnå mere fleksibilitet. Vælger du en 3-delt skydestige, fylder den heller ikke så meget, når den er klappet sammen.

Fordele og ulemper ved skydestiger

Den helt store fordel ved skydestigerne er selvfølgelig, at de kan indstilles i forskellige højder, hvilket gør det muligt at arbejde sikkert og nemt i mange forskellige højder. Skydestiger af aluminium er de mest populære og bruges især af håndværkere og private. Elektrikere gør klogest i at vælge en skydestige i glasfiber, da aluminium som bekendt er strømledende.

Fordele ved skydestiger

  • Højdejusterbare
  • Simple at betjene
  • Lette at transportere

Ulemper ved skydestiger

  • Kan kun bruges som klatrestige (visse modeller kan også benyttes som kombistige)
  • Kan være svær at håndtere hvis de er meget høje
  • En hejsestige kan bedre og lettere indstilles til korrekt højde

Før du bruger en skydestige

Ligesom med alle andre stigetyper, er der visse forholdsregler man altid skal tage, når man skal op og arbejde på en stige. Det gælder bl.a. at man skal huske at sørge for at placeringen af stigen er sikker, hældningen på stigen skal helst være 75 grader, nogle stiger skal forankres før brug og så skal underlaget være i orden. Den rigtige hældning er især vigtig ved klatrestiger, og bør altid have en hældningsvinkel på ca. 1:4 eller 75 grader, og hvis stigen har en låseanordning, skal den være låst før brug.

Stigen skal være placeret på et jævnt, plant og stabilt underlag, og det er derudover vigtigt at stigen ikke placeres på glatte overflader (eksempelvis oliepletter, is, løst grus på hårde overflader mv.), med mindre du på andre måder sørger for at stigen ikke kan skride.

Hvad angår afstivning og forankring, skal man iht. Arbejdstilsynet afstive eller forankre skydestiger der er højere end 5 meter. Derudover bør brugsanvisning læses, så man ikke overskrider produktets grænser, eksempelvis ifht.  maksimal belastning stigen kan holde til. På klatrestiger anbefales det heller ikke, at man står på de to øverste trin.

Materialer

Skydestiger er i langt de fleste tilfælde udformet i aluminium, da dette materiales egenskaber gør at man kan få en yderst holdbar og stabil stige, uden at den kommer til at veje for meget.

Stigerne af glasfiber er er især henvendt mod professionelle der enten arbejder i korrosive miljøer, meget fugtige miljøer, eller steder hvor stigen skal bruges tæt på el-arbejde. Ud over at være et yderst resistent materiale, er glasfiber også utrolig let, og man får en stige som både er let, solid og frem for alt, giver god sikkerhed.